Sidebar

Λασκαράκης: «Η ΕΠΟ θα αποφασίσει για αναδιάρθρωση»

Λασκαράκης: «Η ΕΠΟ θα αποφασίσει για αναδιάρθρωση»

Ο ταμίας της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας, Περικλής Λασκαράκης δεν μιλά συχνά, αλλά όταν το κάνει είναι… χείμαρρος.

 

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη μίλησε για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την επικειμένη αναδιάρθρωση των κατηγοριών, για την οποία τόνισε: «Η ΕΠΟ θα περιμένει να ακούσει συγκεκριμένα πράγματα από τους συνεταιρισμούς και στο τέλος θα αποφασίσει».

 

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε χθες (18/6) το πρωί στην εκπομπή Clasico του Βόλος 98,6 ο ταμίας της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣΘ Περικλής Λασκαράκης. Αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Ομοσπονδία και τις επερχόμενες εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. αλλά και για την επικείμενη αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών.

 

Μεταξύ άλλων είπε, σε απόδοση του e-thessalia.gr:

 

Για τον Ολυμπιακό Πειραιώς που ενώ ήταν εναντίον της ΕΠΟ, τώρα ζητά να μείνει η ίδια διοίκηση μέχρι το 2021: «Εξεπλάγην από την κίνηση του Ολυμπιακού, αλλά δεν είμαι σε θέση να αξιολογήσω το κίνητρο του καθενός. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού μας κατακρίνουν συνέχεια, αβάσιμα κατά τη γνώμη μου. Θεωρώ πάντως πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν μέσα στο 2020, αφού η τωρινή διοίκηση είναι συνέχεια αυτής που εκλέχθηκε το 2016».

 

Για την Γ.Σ. της ΕΠΟ, όπου με 55 θετικές ψήφους, έναντι οκτώ αρνητικών πέρασαν οι τροποποιήσεις του καταστατικού: Είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, σύμφωνα με το οποίο ενεκρίθησαν οι προτεινόμενες τροποποιήσεις του καταστατικού της ΕΠΟ. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δείχνει και κάποιους συσχετισμούς δυνάμεων, χωρίς να τους καταγράφει απολύτως. Η δυναμική της παρατάξεώς μας είναι μεγαλύτερη».

 

Για το θα αλλάξει το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ: «Η επαύξηση ή μη του εκλογικού σώματος έχει γίνει θέμα συζήτησης, αλλά κατά την άποψή μου δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Το εκλογικό σύστημα της Ομοσπονδίας έχει δικαίωμα να το επιλέγει η ίδια η Γενική Συνέλευσή της».

 

Για τα ονόματα που ακούγονται για υποψήφιοι πρόεδροι στην Ομοσπονδία: «Έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα. Υπάρχουν συνάδελφοι που εκδηλώνουν εμμέσως το ενδιαφέρον τους, άλλοι έχουν αυτοπροταθεί, ενώ και για μένα είχαν ακουστεί διάφορα παλαιότερα. Είναι μία διαδικασία αναμενόμενη. Για το αν θα είναι και πάλι υποψήφιος ο κ. Γραμμένος, αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω».

 

Για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών: «Σε συνάντηση που είχε ο πρόεδρός μας κ. Γραμμένος, με τον πρόεδρο της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ κ. Λεουτσάκο και εκπροσώπους των ομάδων, τέθηκε επί τάπητος η πρόταση για 18 ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 1, 16 στη Σούπερ λιγκ 2 και 14 στη Φούτμπολ Λιγκ. Ο κ. Γραμμένος τους είπε να έλθουν σε επικοινωνία και με τον συνεταιρισμό της Σούπερ Λιγκ 1 και αυτό το αποδέχθηκαν. Χθες (σ.σ. προχθές) θα γινόταν αυτή η συνάντηση, αλλά αναβλήθηκε μέχρι να εκλεγεί νέος πρόεδρος στη Σούπερ Λιγκ 1. Η ΕΠΟ θα παρασταθεί, θα περιμένει να ακούσει συγκεκριμένα πράγματα από τους συνεταιρισμούς και στο τέλος θα αποφασίσει. Πάντως, ο αριθμός των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 1 θα διαμορφωθεί αφού λάβουμε υπόψιν πολλά δεδομένα».

 

Για το αν θα επικυρωθεί η βαθμολογία της Φούτμπολ Λιγκ η οποία διεκόπη οριστικά: «Προφανώς και θα επικυρωθεί η τωρινή βαθμολογία, αλλά γι’ αυτό είναι αρμόδιος ο συνεταιρισμός. Σε περίπτωση που δεν γίνει αναδιάρθρωση όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά, ακόμη και το να υπάρξουν υποβιβασμοί από την συγκεκριμένη κατηγορία. Όμως θα αποφασίσει ο συνεταιρισμός και εμείς θα κληθούμε να εγκρίνουμε την τροποποίηση της προκήρυξής του».

 

Για τα κριτήρια συμμετοχής των ομάδων στα πρωταθλήματα: «Τα κριτήρια θα είναι αυτά που ορίζουν η ΦΙΦΑ και ο νέος αθλητικός νόμος. Παραμένουν αυστηρά. Υπάρχουν βαθμολογικές ποινές, ποινές προστίμων και απαγόρευσης μεταγραφών για εκείνες τις ομάδες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Έτσι, γίνεται σε όλο τον κόσμο».

 

Για το τι ισχύει στην περίπτωση που κάποια από τις οκτώ πρώτες της Γ’ Εθνικής δεν δηλώσει συμμετοχή στην παραπάνω κατηγορία: «Δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για το ενδεχόμενο αυτό. Η αρχική προκήρυξη έλεγε ότι θα ανέβουν τέσσερις ομάδες μέσω μπαράζ. Λόγω της διακοπής αποφασίσαμε ότι θα ανέβουν και οι οκτώ πρώτοι. Αν κάποια από αυτές τις ομάδες δηλώσει αδυναμία συμμετοχής τότε την απόφαση περί αντικατάστασής της ή όχι θα πάρει η Επιτροπή Διοργανώσεων και στη συνέχεια η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ».

 

Για το αν ο ίδιος θεωρεί για τη Β’ Εθνική καλύτερη λύση αυτή των δύο ομίλων: «Για να τοποθετηθώ συγκεκριμένα θα πρέπει να έχω τις προτάσεις όλων. Αυτό είναι το πιο σωστό. Οι προτάσεις θα διαμορφωθούν από τους συνεταιρισμούς».

 

Για τη φημολογία ότι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι υπέρ των δύο ομίλων στην δεύτερη κατηγορία: «Και εγώ έχω διαβάσει αυτά τα σενάρια. Πιθανότητες για δύο ομίλους υπάρχουν, ασχέτως αν ισχύει η φημολογία για την επιθυμία της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Εξελίξεις θα έχουμε μετά τις 19 του