Sidebar

Μαυρονάσιος: «Μεγάλος προβληματισμός»

Μαυρονάσιος: «Μεγάλος προβληματισμός»

Διοικητικό συμβούλιο στην Ένωση Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, μέσω τηλεδιάσκεψης, πραγματοποιήθηκε χθες, στο οποίο έλαβε μέρος και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Σωτήρης Μαυρονάσιος, ως ένας εκ των τριών εκπροσώπων των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ.

Συζητήθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, πάρθηκαν αποφάσεις, τις οποίες ανέφερε ο Σωτήρης Μαυρονάσιος στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5 και στην εκπομπή «Αθλητισμός χωρίς όρια».

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου (απόδοση: goalpost.gr):

Για το διοικητικό συμβούλιο στη Λίγκα: «Ελέχθηκαν κάποια πράγματα που αφορούν τη λειτουργία των ομάδων, ενόψει της αναδιάρθρωσης. Το πιο σημαντικό, πάντως, ήταν, ότι συζητήθηκαν τα καίρια θέματα που αφορούν τα κριτήρια που έβαλε η πολιτεία. Το μετοχικό κεφάλαιο και η εγγυητική επιστολή θα πρέπει να καλυφθούν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ως Λίγκα θέσαμε το ζήτημα των αδειοδοτήσεων από την ΕΠΟ, που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Η επιτροπή αδειοδοτήσεων, με παρέμβαση της Λίγκας, έδωσε προθεσμία 15-20 ημερών σε όσες ομάδες μπορούν να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους, για να πάρουν αδειοδότηση. Η μη αδειοδότηση έχει να κάνει με περιορισμό μεταγραφών. Δεν αφορά τη συμμετοχή των ομάδων στο πρωτάθλημα».

Για την ημερομηνία της έναρξης του πρωταθλήματος: «Συζητήθηκε το θέμα της μετάθεσης της έναρξης του πρωταθλήματος, αλλά δεν πέρασε από το συμβούλιο. Όλες οι ομάδες πήραμε ομόφωνη απόφαση να ζητήσουμε παράταση της ημερομηνίας προσκόμισης των φακέλων. Για την εγγυητική επιστολή η καταληκτική ημερομηνία είναι 15 Ιουλίου και για την μετοχικό κεφάλαιο 23 Ιουλίου. Είναι κάποιες ομάδες που έρχονται από τη Γ’ Εθνική, οι οποίες δεν προλαβαίνουν να γίνουν ΠΑΕ. Αποφασίσαμε να ζητήσουμε με έγγραφό μας από τον αρμόδιο Υπουργό, να μας δοθεί μία εύλογη παράταση, για να μπορέσουν όλες οι ομάδες να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες, βάσει των κριτηρίων που απαιτούνται. Η εκτίμηση μας είναι ότι θα δοθεί παράταση.

Ημερομηνία για να δηλώσουν οι ομάδες συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι μέχρι 15 Ιουλίου. Μέχρι τότε θα πρέπει να πληρώσουν το παράβολο και να καταθέσουν την αίτηση συμμετοχής, όσες νομίζουν ότι πληρούν τα κριτήρια για να αγωνιστούν στη νέα Σούπερ Λιγκ 2.

Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα: «Έχουμε στείλει έγγραφο στην ΕΡΤ και περιμένουμε να μας καλέσει, για να μιλήσουμε για το ύψος του ποσού του εγγυημένου τριετούς τηλεοπτικού συμβολαίου. Μπορεί, ωστόσο, να βρεθεί και κάποιους άλλος πάροχος. Γιατί δεν ξέρουμε ποιος άλλος μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα»

Για τα χρήματα που έχουν λαμβάνειν οι ομάδες από το Στοίχημα: «Στις 22 Ιανουαρίου του 2022 οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 θα πάρουν το ποσό των 220.000-250.000, ως ποσοστό από το στοίχημα. Φέτος οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 πήραν 250.000 ευρώ.

Το Υπουργείο Οικονομικών μας έστειλε έγγραφο να καταθέσουμε τα δικαιολογητικά μας, για να εισπράξουμε το ποσό των 77.500 ευρώ που αντιστοιχεί στα χρήματα έχουν λαμβάνει οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, ως ποσοστό από το στοίχημα. Τα χρήματα θα κατατεθούν την 1η Ιουλίου σε κάθε ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ».

Για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού Βόλου: «Δεν υπάρχει κάποιος που να ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τα διοικητικά της ΠΑΕ. Κανένας παράγοντας δεν έχει ενδιαφερθεί, είτε από το Βόλο είτε από την υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτό για μένα είναι ανησυχητικό. Υπάρχει, όντως, ένας μεγάλος προβληματισμός για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα της ομάδας»

Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου: «Σήμερα (σ.σ χθες) ήμασταν στο δικηγόρο μας τον κ. Γρηγορίου και ετοιμάζαμε τα διαδικαστικά για να κατατεθούν τα χρήματα για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αν δεν βρεθεί κάποιος να πάρει την ομάδα, τότε θα πάρουμε τα χρήματά μας πίσω.».

Για την συνάντηση με τον Ερασιτέχνη: «Η συνάντηση που έγινε με τον Ερασιτέχνη ήταν σε πάρα πολύ καλό κλίμα. Ο Ερασιτέχνης είναι πάντα κοντά στην ομάδα και έχουμε τους ίδιους στόχους. Μαζί θα καθίσουμε για να βρούμε τη λύση για την ομάδα.

Επειδή εκ φύσεως είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, θέλω να πιστεύω, πως κάτι θα γίνει στο τέλος. Αναζητούμε την καλύτερη λύση. Μπορεί την τελευταία στιγμή κάποιος να συγκινηθεί και να θελήσει να ασχοληθεί με τα κοινά της ομάδας.

Ευελπιστούμε να βρεθεί η λύση, γιατί αυτή η ομάδα πραγματικά έχει αδικηθεί και αξίζει καλύτερης τύχης».