Sidebar

Στουρνάρας: «Συλλογή εμπειριών και προετοιμασία για το μέλλον»

Στουρνάρας: «Συλλογή εμπειριών και προετοιμασία για το μέλλον»

Μετά από ένα χρόνο θητείας του Βαγγέλη Στουρνάρα στη Κ19 του Απόλλωνα Λάρισας και την επίσημη τοποθέτηση του οικονομικού Διευθυντή της ΠΑΕ, κ. Αχιλλέα Σακελλαρίου ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών ανανεώθηκε.

 

Tο ArenaLarissa.gr επικοινώνησε με τον προπονητή των «κυανολεύκων» ζητώντας το δικό του σχόλιο για τη θετική αυτήν εξέλιξη των πραγμάτων.

 

«Είμαι ευτυχής που εδώ και δύο μήνες μου έχει δώσει ο κ. Μαντζανάς το οκ να συνεχίσω σε αυτό το πόστο του προπονητή της Κ19 και τον ευχαριστώ πολύ για την απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου, διότι είναι και ο ανθρώπους που με παρακίνησε να γίνω προπονητής και μου έδωσε εν λευκώ την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Κ19, που όλοι γνωρίζουμε πόσο ευαίσθητη για την εξέλιξη των νεαρών ποδοσφαιριστών, θέση είναι».

 

Για τον απολογισμό της χρονιάς που ολοκληρώθηκε…

«Θεωρώ πως κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα ώστε να δημιουργήσουμε μελλοντικά μια καλή Κ19, ώστε να μπορούμε να προωθούμε παιδιά στη πρώτη ομάδα. Στόχος μας είναι η συλλογή εμπειριών και η προετοιμασία για το μέλλον. Ήδη από πέρυσι έγινε επαγγελματίας ο Πρόδρομος Κουτσούκης και συμμετείχε με τη πρώτη ομάδα στις προπονήσεις ο Στάθης Παπαθανασίου. Σε συνεργασία με τον εκάστοτε προπονητή της ανδρικής ομάδας έχουμε στο προγραμματισμό μας να προωθήσουμε και άλλα παιδιά της Κ19».

 

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι…

«Στο αγωνιστικό κομμάτι, θεωρώ πως παίξαμε σωστό ποδόσφαιρο και στα 14 παιχνίδια, χωρίς να υπάρχει σκοπιμότητα στο αποτέλεσμα. Βέβαια για τη νέα χρονιά θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε τον στόχο και του αποτελέσματος στο παιχνίδι μας, καθώς αυτό είναι που δίνει το άμεσο κίνητρο στον αθλητή με απώτερο σκοπό τόσο την ατομική του βελτίωση όσο και την ομαδική».

 

Πως ήταν η μετάβαση στο χώρο της προπονητικής τη πρώτη σου χρονιά, έπειτα από είκοσι χρόνια αγωνιζόμενος σε Εθνικές κατηγορίες.

«Αρχικά νιώθω δικαιωμένος για την αλλαγή ιδιότητας από ποδοσφαιριστή σε προπονητή και δεν στεναχωριέμαι για την απόφαση μου αυτή. Είναι άλλωστε μια απόφαση την οποία μοιραία κάποια στιγμή θα ερχόταν. Είμαι πολύ τυχερός που τη στιγμή που αποφάσισα να γίνω προπονητής, βρήκα πρόσφορο έδαφος στην οικογένεια του Απόλλωνα Λάρισας, η οποία στάθηκε και στέκεται αρωγός σε ότι και εάν ζητήσω, κάνοντας το έργο μου πιο εύκολο, έχοντας παράλληλα και την αμέριστη συμπαράσταση από τον Υπεύθυνο της Κ19, τον κ. Κουκούλη».

 

Ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά…

«Ήδη υπάρχει ο σχεδιασμός. Έχουν ενημερωθεί τα παιδιά που δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα και σε όλα τα υπόλοιπα παιδιά έχουν μοιραστεί προσωπικά στατιστικά και ικανότητες βελτίωσης τους. Σε συνεργασία με την Κ16 του Απόλλωνα, έχω εισηγηθεί τη προώθηση πέντε παιδιών. Παράλληλα κάναμε και τη συζήτηση με νεαρούς ποδοσφαιριστές από το Νομό. Από την ΠΑΕ εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθούν και ελεύθερα δοκιμαστικά όπου θα έχουν την ευκαιρία κάποια παιδιά να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μας για συνεργασία».

 

Τα μελλοντικά σου σχέδια στο χώρο της προπονητικής…

«Στόχος μου είναι μέσα από τη δουλειά μου σε απόλυτη συνεργασία με τα παιδιά να αποκτήσω τις κατάλληλες εμπειρίες, να βελτιώσω και εγώ τις αδυναμίες μου και κάποια στιγμή με το πλήρωμα του χρόνου, εύχομαι να μου δοθεί η ευκαιρία για το κάτι παραπάνω».

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σου στυλ παιχνιδιού και ποιος προπονητής το πρότυπο σου…

«Μου αρέσει το δημιουργικό ποδόσφαιρο με διατήρηση της κατοχής της μπάλας και αναπτυξιακό ποδόσφαιρο πάντα από την άμυνα. Βέβαια διαμορφώνεται πάντα το στυλ παιχνιδιού βάση του ρόστερ που έχεις στα χέρια σου για να δουλέψεις και ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού. Πρότυπό μου δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από το Γιώργο Δώνη, με τον οποίο συνεργάστηκα πέντε χρόνια και διατηρώ έως και σήμερα άριστες σχέσεις».

 

Ένα σχόλιο για το σχεδιασμό για τη πρώτη ομάδα και ποια η άποψη σου για την αναδιάρθρωση η οποία είναι στα «σκαριά»;

«Κάθε χρόνο με τις αλλαγές που προκύπτουν, δεν βοηθούν στην εξέλιξη της κατηγορίας, μιας και κάθε χρόνο τα δεδομένα αλλάζουν. Ειδικά η φετινή σεζόν λόγω και της πανδημίας του Covid-19. Όσον αφορά τη μεγάλη ομάδα, ο σχεδιασμός σίγουρα τρέχει, που εύχομαι να είναι όσο το δυνατόν καλύτερος καθώς η πηγή ενέργειας για εμάς είναι η μεγάλη ομάδα του συλλόγου».