Sidebar

«Στο Διαιτητικό μπαράζ, αναδιάρθρωση»

«Στο Διαιτητικό μπαράζ, αναδιάρθρωση»

Ο Παναγιώτης Διακοφώτης έδωσε απαντήσεις για την τύχη του μπαράζ Απόλλων Σμύρνης-Ξάνθη.

 

Στο κουβάρι του… μπαράζ ξετύλιξε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσων και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Παναγιώτης Διακοφώτης, ενώ αναφέρθηκε και στο πώς οδηγηθήκαμε σε τελικό Κυπέλλου στις 30/8. Μιλώντας στην ΕΡΑ Σερρών χαρακτήρισε μη ηθικό ποδοσφαιρικά το να διεξαχθεί το μπαράζ ανάμεσα σε Ξάνθη και Απόλλωνα Σμύρνης.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Διακοφώτη, σε απόδοση του onsports:

 

«Είναι ξεκάθαρη αδικία αυτό που γίνεται. Έρχεται η Super League και ζητά να ορίσουμε ένα μπαράζ μέχρι τις 2/8, υπάρχουν τα σχετικά πρακτικά της Εκτελεστικής Επιτροπής. Τα παιχνίδια στη Super League 2 δεν έβγαιναν να ολοκληρωθούν βάσει ημερομηνιών, γιατί αρχικά η FIFA δεν επέτρεπε ματς κάθε τρεις μέρες. Η πρόταση τα διπλά ματς στα πλέι οφ και πλέι άουτ να γίνουν μονά, δεν έγινε δεκτή. Η Super League δεν δέχτηκε να δοθεί παράταση πέρα από τις 2 Αυγούστου για τα μπαράζ, αν και υπήρχε πρόταση για 14/8.

 

Έρχεται μετά η Super League την Παρασκευή κι ενώ έχει συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή την περασμένη Δευτέρα και ζητά παράταση της σεζόν για να γίνει το μπαράζ. Η παράταση δόθηκε μετά από συνεδρίαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων. Στη συνέχεια η Super League επικύρωσε βαθμολογία και ζήτησε από την ΕΠΟ να ορίζει το διπλό μπαράζ. Δεν είναι ηθικό ποδοσφαιρικά, γιατί οδηγήσαμε τη Super League 2 να σταματήσει τη δράση. Και την αναγκάζουμε τώρα να γίνει το μπαράζ, ενώ οι ομάδες της έχουν να αγωνιστούν από τον Μάρτιο.

 

Εγώ πρότεινα να μη γίνει το μπαράζ και να γίνει με 15 ομάδες η Super League, αλλά δεν πέρασε η πρόταση. Υπερψηφίστηκε 9-8, αλλά δεν υπήρχε η συμφωνία των 3/4, όπως προβλέπεται», ανέφερε αρχικά.

 

Για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα: «Και οι δύο ομάδες έχουν προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο και εκεί θα κριθούν όλα. Μετά από την απόφαση του Διαιτητικού θα μπούμε σε συζητήσεις τι θα γίνει. Αν αποφανθεί υπέρ των ομάδων, θα πρέπει να συγκληθούν οι 2 λίγκες για να αποφασίσουν τι θα γίνει με το μπαράζ και τις ομάδες. Η αναδιάρθρωση θα αποφασιστεί μετά από την ΕΠΟ, καθώς είναι σε άμεση συνάρτηση με την απόφαση του Διαιτητικού. Πρώτα πρέπει να δούμε πόσες ομάδες θα μείνουν και μετά να αποφασίσουμε. Καμία πρόταση της Super League 2 δεν έχει τώρα ισχύ, μετά θα κάνει τροποποιήσεις στην προκήρυξη.

 

Οσο για το μπαράζ αν αποφασιστεί να γίνουν τα δύο παιχνίδια, η Ξάνθη έχει στο ρόστερ της 10 παίκτες και έκανε 12 νέους επαγγελματίες. Ο Απόλλων έχει αυτή τη στιγμή 15 παίκτες».

 

Για την αναδιάρθρωση ανέφερε: «Η προκήρυξη για το 2020-21 έχει μια δομή, με τη Super League 2 να έχει 12 ομάδες και τη Football League 14 ομάδες. Η λίγκα είναι αναγκασμένη να κάνει τροποποιήσεις, από τη στιγμή που αποφασίστηκε να προβιβαστούν και οι 8 πρωταθλητές των ομίλων της Γ’ Εθνικής. Στις 19 Αυγούστου, που θα συνεδριάσει ξανά η Εκτελεστική Επιτροπή, λογικά έως τότε θα ξέρουμε τι θα γίνει με το μπαράζ, θα αποφασίσουμε. Υπάρχουν αρκετά μέλη της ΕΠΟ που είναι υπέρ της δημιουργίας μιας κατηγορίας με δύο ομίλους».

 

Για τα όσα έγιναν με τον ορισμό του τελικού Κυπέλλου: «Εμείς ορίσαμε τον τελικό στη Ριζούπολη. Αρχικά ακυρώνεται η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας χωρίς να μάθουμε τον λόγο. Λίγες μέρες μετά η Αστυνομία μας στέλνει έγγραφο ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει τη διεξαγωγή του αγώνα. Η ΕΠΟ όφειλε να αναβάλει το ματς. Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια ζητά ο τελικός να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, με την ΑΕΚ να συμφωνεί.

 

Εμείς τροποποιήσαμε την προκήρυξη του Κυπέλλου αναφορικά με την έδρα του τελικού και ορίσαμε το ΟΑΚΑ. Ακυρώσαμε τον διαγωνισμό για τις πινακίδες στη Ριζούπολη, κάναμε νέο διαγωνισμό για το ΟΑΚΑ.

 

Στη συνέχεια ήρθε η πρόταση της Super League για τη διεξαγωγή των αγώνων μπαράζ στις 22 και 29/8. Αυτό γιατί το ψήφισε ο Αγραφιώτης του Ολυμπιακού και φωνάζει για τον τελικό; Για την Ξάνθη δεν ισχύουν τα ίδια; Δεν γίνεται να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά».

 

Για το ποσοστό των διαιτητών προς της ΕΠΣ που κόβεται: «Δεν έχει ακριβώς τελειώσει το θέμα. Περιμένουμε στις 19/8 την ΚΕΔ για να δούμε την τελική της εισήγηση. Ο κανονισμός βγήκε από την προηγούμενη ΚΕΔ και δεν ξέρουμε αν αποτελεί οδηγία της UEFA ή όχι».

 

Για το πότε θα γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ Οκτώβριο ή Νοέμβριο και αν θα είναι υποψήφιος: «Δεν έχει σημασία πότε ακριβώς θα γίνουν οι εκλογές. Υπάρχουν διαδικασίες για τους υποψήφιους».

 

Τέλος, συμπλήρωσε: «Πρέπει να μαθαίνει ο κόσμος τι γίνεται στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και πως βγαίνουν οι αποφάσεις, για να μην τα παρουσιάζει ο καθένας όπως θέλει. Να σταματήσουμε να γκρινιάζουμε. Η πανδημία ήρθε ξαφνικά και αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει, αλλιώς βγήκαν».