Sidebar

«Αφήστε μας να παίξουμε, αφήστε μας να ζήσουμε»

«Αφήστε μας να παίξουμε, αφήστε μας να ζήσουμε»

Παίκτες της Super League 2 και της Football League αλλά και από την Γ' Εθνική μέσω του liganews.gr στέλουν το μήνυμά τους και ζητούν την έναρξη των Πρωταθλημάτων!

Η χώρα μας περνάει μία δύσκολη περίοδο εν μέσω πανδημίας και μαζί της και το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Με τα πρωταθλήματα της Super League 2 και της Football League στον... αέρα και την Γ' Εθνική να έχει διακοπεί, το ελληνικό ποδόσφαιρο νοσεί. Η μη έναρξη των δύο κατηγοριών έχει επηρεάσει αρνητικά και μη αναστρέψιμα τις οικογένειες που τρέφονται από τις ομάδες! Με τους παίκτες να έχουν να αγωνιστούν εδώ και 8 μήνες, η κατάσταση έχει φτάσει στο τέρμα και θα πρέπει να βρεθεί μία λύση.

Γι αυτό και στο liganews.gr μίλησαν παίκτες από όλες τις κατηγορίες και ζητούν την άμεση έναρξη των πρωταθλημάτων τους! Παίκτες από την Super League 2 και τη Football League θέτουν θέμα βιωσιμότητας και ζητούν την άμεση έναρξη των πρωταθλημάτων! Στο πλάι τους και παίκτες της Γ' Εθνικής που ζουν και αυτοί από το ποδόσφαιρο και τονίζουν ότι είναι σημαντικό να ξεκινήσουν άμεσα τα πρωταθλήματα!

Πάρης Μπάμπης, Απόλλων Λάρισας

"Η αλήθεια είναι πως όλη αυτή η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη για όλους μας. Είμαστε 8 μήνες χωρίς επίσημο ματς, από το Μάρτιο του 2019. Είναι ένα πολύ δύσκολο διάστημα για όλους τους ποδοσφαιριστές της Sl2 και FL και πραγματικά ελπίζουμε να λαβή τέλος σύντομα! Είμαστε όλοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και τηρώντας κι εμείς το πρωτόκολλο της SL1 διεκδικούμε το δικαίωμα μας να ασκήσουμε το επάγγελμα μας!"

Ζήσης Καραχάλιος, Λεβαδειακός

"Προέχει η υγεία όλων, όλη η ανθρωπότητα ζει πρωτόγνωρες στιγμές. Αλλά και εμείς οι ποδοσφαιριστές κάνουμε μια δουλειά. Ζουν οι οικογένειές μας από αυτό, καταστρέφονται και οι καριέρες μας και οικονομικά. Έχουμε να παίξουμε 8 μήνες. Τηρώντας κι εμείς το πρωτόκολλο της SL1 διεκδικούμε το δικαίωμα μας να ασκήσουμε το επάγγελμα μας!"

Χρήστος Νιάρος ΑΟ Τρικάλων

"Είναι σίγουρα μία δύσκολη κατάσταση για όλους. Η απραξία τόσων μηνών μας κάνει κακό. Είναι ψυχοφθώρο και πρωτόγνωρο να μην ξέρεις τι θα κάνεις αύριο, σαν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Πονάμε εμείς, πονάει και το άθλημα. Προς το παρών δουλεύουμε ατομική, αλλά αυτό δεν φτάνει. Δεν ξέρουμε πως θα γίνει, δεν θα το αποφασίσουμε εμείς, αλλά κάτι πρέπει να γίνει".

Ηλίας Τσιλιγκίρης, Αιγάλεω

Αν δεν κάνω λάθος είμαστε η μοναδική χώρα που δεν έχουν ξεκινήσει τα επαγγελματικά πρωταθλήματα πλην της Super League 1 και αυτό κατά την γνώμη μου δείχνει ότι δεν σέβονται τους αθλητές που οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας έχοντας σχεδόν 10 μήνες χωρίς ποδόσφαιρο και τους ανθρώπους που βάζουν κάποια χρήματα. Από την στιγμή που είναι διατεθειμένες όλες οι ομάδες να τηρήσουν τα υγειονομικά Πρωτόκολλα με τα απαραίτητα τεστ θα έπρεπε να μην υπάρχει διαχωρισμός λοιπόν στις κατηγορίες.

Γιώργος Γιαννούτσος, Επισκοπή

Όλο αυτό που ζούμε είναι πρωτόγνωρο, έχει να κάνει με την υγεία μας και νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό πράγμα για τον καθένα μας. Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για τους ποδοσφαιριστές της Super League 2 και της Football League διότι είναι αρκετό διάστημα στην αδράνεια και επικρατεί μια θολή εικόνα. Ελπίζουμε όλο αυτό το «μαρτύριο» να λάβει τέλος όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται. Είμαστε όλοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και τηρώντας το πρωτόκολλο της Super League 1 έχουμε το δικαίωμα και εμείς να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και να δουλέψουμε. Σίγουρα έχει να κάνει με την υγεία μας που είναι το παν. Πρέπει όμως επιτέλους να παρθεί μια απόφαση. Να βγει κάποιος και να ενημερώσει εμάς και τις ομάδες τι γίνεται. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές με οικογένειες, ποδοσφαιριστές από άλλες χώρες που για εκείνους είναι ακόμα πιο δύσκολο. Περιμένουμε πως και πως την τελική απόφαση. Αυτή την στιγμή η τελική απόφαση πάει από βδομάδα σε βδομάδα. Σίγουρα είναι μια δύσκολη περίοδος. Πιστεύω πως θα έχουμε ένα αίσιο τέλος. Πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή γιατί υπάρχει κόσμος που χάνει την ζωή του και άλλοι που χαροπαλεύουν...αυτά είναι τα δύσκολα..! Δίνουν την δική τους μάχη, αλλά εφόσον μπορούμε να δώσουμε και εμείς την δική μας μάχη, ασκώντας το επάγγελμα μας, κάτω από συνθήκες που είναι σύμφωνες με τους ειδικούς και τηρώντας το πρωτόκολλο αφήστε μας να το κάνουμε.

Δημήτρης Κωνσταντίνου, ΑΕ Μοσχάτου

"Για της επαγγελματικές κατηγορίες θεωρώ αδιανόητο να μην έχουν ξεκινήσει μέχρι τώρα από την στιγμή που έχουν συμφωνήσει να τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα όπως της superleague 1. Το ποδόσφαιρο παρακμάζει με τις πρακτικές των υπευθύνων και το επίπεδο των ποδοσφαιριστών πέφτει όλο και περισσότερο. Τώρα σχετικά με την Γ' Εθνική είναι πιο μεγάλο το πρόβλημα διότι είναι πιο δύσκολο να ελεγχθούν τόσες ομάδες όμως υπάρχουν πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές που ζουν από αυτό οπότε τώρα είναι θεωρητικά άνεργοι και δεν ξέρουν ποτε και αν θα ξαναρχίσουν! Θεωρώ μπορούν να βγουν κονδύλια για να στηρίξουν τα ερασιτεχνικά σωματεία και να γίνονται και εκει rapid test. Η άθληση ενός ανθρώπου μόνο καλό μπορεί να κανει όσο τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας! Επιτελους ας ακούσουν οι υπεύθυνοι όλους αυτούς τους ποδοσφαιριστές και τις ομάδες που φωνάζουν τοσο καιρο."

Ηλίας Μακρυωνίτης, Ηλιούπολη

"Είναι δυσάρεστο αυτο που γίνεται στον αθλητισμό, και ειδικά στο χώρο του ποδοσφαίρου. Σίγουρα είναι κάτι πρωτόγνωρο αυτο που συμβαίνει στις μέρες μας με τον covid-19 ,αλλά όλες οι ομάδες τις Super League 2 και της Football League έχουν δείξει τη διάθεση να τηρήσουν ολα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να εφαρμοστούν ώστε να διεξαχθούν οι προπονήσεις και τα παιχνίδια με ασφάλεια, όπως έχει κάνει η Super League 1. Πιστεύω πως την ίδια διάθεση έχουν και οι ομάδες της Γ' Εθνικής που μπορεί να είναι ερασιτεχνική σαν κατηγορία, αλλα οι αθλητές που απαρτίζουν αυτές τις ομάδες είναι επαγγελματίες στη ουσία και έχουν την νοοτροπία ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή και ζουν από αυτό. Είναι άδικο αυτο που μας συμβαίνει. Σκέφτηκε ποτέ κανείς τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή των χαμηλότερων κατηγοριών; Τον ερασιτέχνη; Το παιδί που αγωνίζεται στις ακαδημίες και που έχει όνειρα και φιλοδοξίες να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής; Ας ξεκινήσουμε επιτέλους, με ατομική και ομαδική συνείδηση, με ασφάλεια και υπευθυνότητα".

Δημήτρης Πεχλιβανίδης, Εθνικός Πειραιώς

"Η υγεία προέχει για όλους. Παρόλα αυτά δεν γίνεται να σκοτώνουμε τον αθλητισμό και πόσο μάλλον το ποδόσφαιρο που αν μη τι άλλο είναι ήδη "σκοτωμένο". Η SL2 και η FL δεν έχουν ξεκινήσει καν, πράγμα αδιανόητο ενώ και η Γ εθνική είναι στα όρια της διάλυσης".