Sidebar

Επισκοπή: «Πρόοδος, προοπτική και άνοιγμα στα παιδιά του Ρεθύμνου και της Κρήτης»

Επισκοπή: «Πρόοδος, προοπτική και άνοιγμα στα παιδιά του Ρεθύμνου και της Κρήτης»

Η Επισκοπή σχεδιάζει με...Βρετανικό αέρα την επόμενη ημέρα της και μέσω της συνέντευξης τύπου, την Τετάρτη (4/5), οπού μίλησαν οι Νικολιδάκης, Γουίλαρντ, Ντε Βίβο και Γουέντγουορθ, παρουσιάστηκαν οι νέες ιδέες και τα πλάνα της Κρητικής ομάδας.

 

Αναλυτικά η ανάρτηση της Επισκοπής:

Η συνέντευξη τύπου που δόθηκε πριν από λίγο (Τετάρτη 4/5) στο ΔΑΚ Γάλλου “Παύλος Ι. Βαρδινογιάννης” ήταν τέτοια που δεν άφηνε κανένα ερώτημα αναπάντητο για το τί εικόνα ομάδας και οικοδομήματος θέλουν να δημιουργήσουν οι υπεύθυνοι που αναλαμβάνουν τις τύχες της Επισκοπής.
Ο κ. Νικολιδάκης που καλωσόρισε τους νέους προπονητές, τον 39χρονο κ. Ντάριλ Γουίλαρντ και τον 41χρονο Ρικάρντο Ντε Βίβο, έκανε λόγο για εξέλιξη του συλλόγου σε όλα τα επίπεδα και τόνισε ότι έχει ήδη υπάρξει επιτυχία με τους ανθρώπους που παρίσταντο μπροστά στη συνέντευξη τύπου. Άνθρωποι από το εξωτερικό να δίνουν τα “φώτα” τους στον σύλλογο.
Ο ιδρυτής της TFT κ. Σάιμον Γουέντγουορθ στάθηκε στο ότι η Επισκοπή ανοίγει τις αγκάλες της ως σύλλογος προκειμένου να υποδεχθεί τα δικά της παιδιά, τους Ρεθεμνιώτες και τους Κρητικούς ποδοσφαιριστές ενώ ο κ. Γουίλαρντ τοποθετήθηκε λέγοντας ότι, η δουλειά έχει ήδη ξεκινήσει εμπιστευόμενος παίκτες που ήδη υπάρχουν αλλά και δίνοντας την ευκαιρία και την ελπίδα στα παιδιά του Ρεθύμνου και της Κρήτης να πιστέψουν ότι μπορούν να έχουν τύχη στην ποδοσφαιρική τους καριέρα μέσα από την Επισκοπή.

Μ. Νικολιδάκης: “Επιτυχία μας οι άνθρωποι που βρίσκονται ήδη εδώ”
Τον λόγο πρώτος πήρε λοιπόν ο κ. Νικλιδάκης αναφέροντας μεταξύ άλλων: “Σήμερα είναι ιδιαίτερη μέρα για μας αφού έχουμε κοντά μας τους δύο νέους προπονητές της ΠΑΕ.
Είμαστε χαρούμενοι που είναι εδώ και ευχόμαστε στον Ντάριλ Γουίλαρντ και στον Ρικάρντο Ντε Βίβο, “καλή επιτυχία”. Θέλουμε να εξελιχθούμε ως σύλλογος και έχουμε σχεδιάσει ούτως ώστε, στους επόμενους μήνες ή χρόνια να έχουμε την πρόοδο που ονειρευόμαστε. Αυτό είναι στην κουλτούρα μας, στη νοοτροπία μας ως Επισκοπή…
Με τη βοήθεια της οικογένειας “Βαρδινογιάννη”, της TFT της Περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Ρεθύμνου και με τους ανθρώπους που βρίσκονται πια -όλο και πιο σημαντικοί- δίπλα μας, υπάρχει η ανάπτυξη. Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους.
Θέλω να ευχηθώ λοιπόν καλή επιτυχία στα νέα παιδιά και τους καλωσορίζουμε στην πόλη και την περιοχή μας.
Ως πρόεδρος της Επισκοπής όμως, θέλω να πιστεύω ότι η επόμενη μέρα του συλλόγου μας θα είναι ακόμα πιο λαμπρή, όχι μόνο από την προηγούμενη αλλά από όλες όσες πέρασαν.
Ξέρετε, η επιτυχία μας, δεν εστιάζεται μόνο στο αγωνιστικό σκέλος. Επιτυχία είναι αυτό που βλέπετε τώρα μπροστά σας. Να έχουμε τον κ. Σάιμον Γουέντγουορθ, έναν απόλυτα επιτυχημένο επιχειρηματία να βρίσκεται στην Επισκοπή και να βάζει χρήματα στον σύλλογο. Να έχουμε ανθρώπους από την Αγγλία, τη μάνα του ποδοσφαίρου και να βρίσκονται εδώ μαζί μας δίνοντάς μας τα “φώτα” τους.
Πρέπει να ξέρετε ότι αυτή, ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά που πέρασε όπου οι ομάδες άντεξαν -όσες άντεξαν- καθώς έλαβαν τα λιγότερα χρήματα από ποτέ (σε επαγγελματική κατηγορία) από τη λίγκα.
Εγώ προσωπικά που ασχολούμαι εδώ και 15 χρόνια με τα διοικητικά, έχω τόση όρεξη και μεράκι για την ομάδα που είναι, σα να ήρθα χθες. Αγαπάμε αυτό κάνουμε.
Η επιτυχία λοιπόν είναι η καθημερινότητα και η δίψα που έχουμε γι’ αυτόν τον σύλλογο.
Έχουμε επιλέξει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και θεωρώ ότι η Επισκοπή ως οργανισμός θα έχει λαμπρό μέλλον. Θέλουμε αγωνιστικά να πρωταγωνιστήσει. Το ισχυρό μας χαρτί είναι να δουλέψουμε με σχέδιο. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Αν οι επιλογές που θα κάνουμε αντεπεξέλθουν στα “θέλω” μας, νομίζω ότι θα ανεβάσουμε επίπεδο. Πρόοδος και ανάπτυξη παντού λοιπόν. Αυτό είναι το σύνθημά μας.”

 

Σάιμον Γουεντγουόρθ: “Άγγλος και Ιταλός προπονητής θα αναβαθμίσουν την ελληνική ταυτότητα του συλλόγου”
“Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ δίπλα στον πρόεδρο και στους νέους προπονητές με στόχο να σχεδιάσουμε ένα νέο μέλλον για την Επισκοπή.
Ξέρω πως είναι σύνηθες στο ελληνικό ποδόσφαιρο να περιμένεις να περάσει λίγος χρόνος μέχρι να ανακοινώσεις τον νέο προπονητή για να σκεφτείς τους λόγους που θα σε φτάσουν στην κατάλληλη επιλογή αλλά ήταν επίσης πολύ σημαντικό ότι είχαμε απόλυτη συμφωνία με τον πρόεδρο ότι η Επισκοπή αξίζει να μεταβεί στο επόμενο επίπεδο άμεσα.
Οι νέοι προπονητές έρχονται με πολύ εμπειρία για να οδηγήσουν την Επισκοπή σε αυτό το επόμενο επίπεδο.
Ξέρω ότι έχουν γίνει πολλές κουβέντες για το τί σημαίνει το συγκεκριμένο κλαμπ για τον πρόεδρο και για τους φιλάθλους. Είμαστε σίγουροι όμως ότι, η επιλογή του Ντάριλ Γουλίαρντ θα αναβαθμίσει την ελληνική ταυτότητα του συλλόγου.
Πρώτα απ’ όλα, η Επισκοπή είναι το τοπικό σωματείο του Ρεθύμνου, επίσης το ανάλογο για την Κρήτη και κατ’ επέκταση για την Ελλάδα.
Η προσοχή μας είναι στο να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε το ταλέντο που θα πέσει στα χέρια μας από εδώ στο Ρέθυμνο αλλά και απ’ όλη την υπόλοιπη Κρήτη. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις ακαδημίες και να είμαστε το μέρος όπου οι νέοι ποδοσφαιριστές θα έρθουν και θα αναπτύξουν τις ικανότητές τους μέσα από τη μεγάλη ομάδα.
Αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για τους νέους παίκτες μέχρι να φτάσουν στη μεγάλη ομάδα. Η δουλειά όμως ξεκινάει από σήμερα. Ξέρω ότι υπάρχουν τα τοπικά δοκιμαστικά (trials). Θα τα κάνουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε για να χτίσουμε την ομάδα με την ταυτότητα που θέλουμε να έχει.
Θα εμπλουτίσουμε τόσο το τοπικό ταλέντο, όσο και αυτό που υπάρχει από την Ελλάδα και φυσικά θα επιδιώξουμε να το παντρέψουμε με το ταλέντο των παικτών που θα έρθουν από το εξωτερικό.
Όταν βλέπεις έναν Άγγλο και έναν Ιταλό κόουτς, αυτό δεν αλλάζει… Είμαστε μια ελληνικότατη ομάδα και αυτό που κάνουμε είναι απλά να μεταφέρουμε τη διεθνή μας εμπειρία στο κλαμπ για να αναπτυχθεί ακόμα πιο γρήγορα (σ.σ. εκείνη την ώρα, ο κ. Σάιμον Γουέντγουορθ έδωσε ελληνικές σημαίες στους προπονητές για να κρατούν).

Λέμε λοιπόν στον πρόεδρο κ. Νικολιδάκη ότι έκανε μια εξαιρετική επιλογή προπονητών και πως η TFT θα βοηθήσει πολύ τα παιδιά αυτά. Καλώς ήρθατε στην Ελλάδα γι’ αυτό ποτέ μην ξεχνάτε την ταυτότητα αυτού του συλλόγου.”

 

Ντάριλ Γουίλαρντ: “Τιμή μου να βρίσκομαι στην Επισκοπή
Κατόπιν ο λόγος δόθηκε στους προπονητές με τον α’ κόουτς της ομάδας μας, τον κ. Ντάριλ Γουίλαρντ να κάνει ένα πρώτο σχόλιο… “Πρώτα απ’ όλα, θέλω να σας ευχαριστώ που ήρθατε εδώ. Είναι τιμή μου να βρίσκομαι σ’ έναν σύλλογο όπως αυτός της Επισκοπής.
Όπως είπε και ο κ. Σάιμον Γουέντγουόρθ, εδώ είμαστε για να μπορέσουμε να κάνουμε τον σύλλογο να προοδεύσει.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω κατά σειρά, τον μάνατζερ κ. Ράιαν Μπαντού που μου παρουσίασε το πρότζεκτ, τον αθλητικό διευθυντή κ. Γιάννη Καραβιώτη, τους αντιπροέδρους κ.κ. Ανδρέα Παπαδάκη, κ. Νίκο Τσιλεδάκη που με καλοδέχτηκαν, την TFT και τον κ. Σάιμον Γουεόντγουορθ και φυσικά τον πρόεδρο κ. Μιχάλη Νικολιδάκη για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου.”

 

Ρικάρντο Ντε Βίβο: “Σκληρή δουλειά και πάθος”
Άμεσα το μικρόφωνο στράφηκε στον άμεσο συνεργάτη του, τον Ρικάρντο Ντε Βίβλο: “Σας ευχαριστούμε για τον τρόπο που μας υποδεχθήκατε. Όλα μοιάζουν φανταστικά για την ώρα. Αυτό το πάθος που είδαμε από τον πρόεδρο κ. Νικολιδάκη, τους αντιπροέδρους του συλλόγου είναι κάτι που θα θέλουμε να το ανταμείψουμε με σκληρή δουλειά και πάθος απ΄την πλευρά μας. Αν τα βάλουμε κάτω όλα μαζί, βγαίνει μια εξαιρετική προϋπόθεση προοπτικής όπου στόχος δεν είναι άλλος από το να φτάσουμε αυτό το οικοδόμημα όσο και πιο ψηλά γίνεται.”

 

Ευκαιρία και ελπίδα στον νέο ποδοσφαιριστή”

Στη συνέχεια ακολούθησαν σχετικές ερωτήσεις προς το πρόσωπο του κ. Ντάριλ Γουίλαρντ…
– Τί είδους ποδόσφαιρο αρέσκεστε στο να παίζει η ομάδα στην οποία εργάζεστε;
“Μας αρέσει να παίζουμε δημιουργικό, ενθουσιώδες ποδόσφαιρο. Εδώ θέλουμε να εμπνεύσουμε και τα παιδιά της περιοχής και να τους δείξουμε τον δρόμο ότι υπάρχει ελπίδα και είναι εδώ δίπλα τους. Μου αρέσει όμως αυτό το διασκεδαστικό ποδόσφαιρο. Για να γίνει αυτό βέβαια, χρειάζεται οι ποδοσφαιριστές να δουλέψουν σκληρά που να έχουμε εμείς το “πάνω χέρι”. Θέλουμε επίσης να είμαστε επιθετικοί και να μπορέσουμε να σκοράρουμε κάποια αρκετά γκολ.”

– Γιατί επιλέξατε την Επισκοπή στο ελληνικό ποδόσφαιρο φεύγοντας από την Αγγλία και όχι κάποια άλλη ομάδα;
“Άφησα την Αγγλία στα 27 μου. Ταξίδεψα σε διαφορετικές χώρες με διαφορετικές κουλτούρες η κάθε μία από αυτές. Πάντα προτιμούσα να δουλεύω στο εξωτερικό. Με εκφράζει καλύτερα το να δουλεύω στο εξωτερικό.
Είχα ένα-δυο προτάσεις στη διάθεσή μου αλλά η απόφασή μου να έρθω στην Επισκοπή ήταν εύκολη καθώς είδα την αγάπη των ανθρώπων της στα πρόσωπά τους. Είναι σαν οικογενειακό σύλλογος που όλο αυτό το κάνει πολύ ελκυστικό κι έπειτα, το πρότζεκτ το οποίο μου εξήγησαν οι άνθρωποι εδώ, μου άρεσε πολύ.”

– Ποιό είναι το πλάνο της νέας χρονιάς;
“Το πλάνο μας βασικά είναι μέσα στο γήπεδο και έχουμε ξεκινήσει να το προωθούμε από τώρα. Για το γήπεδο δουλεύουμε ήδη με τον αθλητικό διευθυντή κ. Καραβιώτη και τον ευχαριστώ για την υποστήριξη του αφού γνωρίζει τα πάντα για τον σύλλογο, τους παίκτες, το προσωπικό και το πότε θα είμαατε έτοιμοι σε οργανωτικά θέματα.
Στο γήπεδο φυσικά, θέλουμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Αρχικά κάποιες πρώτες αλλαγές όπως, το σύστημα και βασικά, το πως θα παίξουμε ώστε να γίνουμε πιο επιθετικοί και να πετύχουμε κάποια περισσότερα γκολ όπως είπα νωρίτερα.”

– Ξέρετε ότι ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός ιδίως για σας τους προπονητές. Έχετε πρόθεση να αλλάξετε πολλούς παίκτες; Με τους ξένους τί θα κάνετε; Μπορείτε να πείτε ποιούς έχετε στο μυαλό σας να κρατήσετε;
“Δε νομίζω ότι είναι η ώρα να πούμε τί θα κάνουμε με τους παίκτες. Οι παίκτες κάνουν τις διακοπές τους αυτό το διάστημα. Σε κανα-δυο εβδομάδες θα τους μιλήσουμε για να έχουμε μια πλήρη εικόνα. θα δούμε φυσικά ποιοί θέλουν να μείνουν και ποιοιί θέλουν να φύγουν.
Εννοείται πως έχουμε και εμείς κάποιους παίκτες για τους οποίους έχουμε ψάξει από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Για την ώρα όμως, προτεραιότητά μας είναι, να δούμε ποια παιδιά θα είναι μαζί μας τη νέα σεζόν.”

– Όλοι θέλουν να κερδίζουν. Τί είναι αυτό που θα καταλαβαίνει ο μέσος φίλαθλος μετά από ένα παιγνίδι βλέποντας την ομάδα του;
“Πρώτα απ’ όλα, θέλω να έχουμε επαφή με τους φιλάθλους. Είναι σημαντικό να πιάσουμε τον παλμό της τοπικής κοινωνίας. Κι αυτό ξεκινάει με το με τί είδους ποδόσφαιρο θέλουμε να παίξουμε ώστε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο και να μας υποστηρίξει. Φυσικά, η νίκη είναι η προτεραιότητά μας αλλά έχει σημασία ο τρόπος με την οποία θα την κυνηγήσεις.”

– Πόσο χρόνο χρειάζεστε για να φτάσετε στον στόχο που έχετε θέσει.
“Δουλεύουμε ήδη σε πολλούς τομείς και είμαι σίγουρος πως θα παρουσιαστούμε έτοιμοι στην αρχή του πρωταθλήματος. Μπορώ να σας πω ότι έχουμε δει πολλά ματς μέσω βίντεο ως τώρα, τόσο της Επισκοπής όσο και άλλων ομάδων που αγωνίζονται σ’ αυτό το πρωτάθλημα.”

– Σχετικά με τα trials και τον προγραμματισμό. Πότε ξεκινάει αυτός και τί θα περιλαμβάνουν αυτά τα δοκιμαστικά;
“Πρόκειται να καλέσουμε κάποιους παίκτες από το Ρέθυμνο και την Κρήτη. Υπάρχουν καλοί ποδοσφαιριστές που κατάγονται από το Ρέθυμνο και την Κρήτη και παίζουν κάπου αλλού. Πρώτα πα’ όλα όμως, θέλουμε να δούμε το υλικό που υπάρχει εδώ και να δώσουμε τις ευκαιρίες και την ελπίδα σε νέους παίκτες για να τους έχουμε μαζί μας. Θα το κάνουμε πολύ σύντομα. Για την ακριβή ημερομηνία είναι κάτι που θα το συνεννοηθούμε με τον κ. Καραβιώτη.”

 

Ρικάρντο Ντε Βίβο: “Η Επισκοπή ένας καθαρός καμβάς που με χρώμα θα γίνει ένας όμορφος πίνακας”
– Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις από όλα όσα έχετε ενημερωθεί για το κλαμπ και ποιές αυτές που ζείτε αυτές τις μέρες στο Ρέθυμνο;
“Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι ότι, έχουμε έναν καλό, καθαρό καμβά όπου μπορούμε να ζωγραφίσουμε ένα πολύ όμορφο πίνακα. Επίσης πιστεύω ότι, η Επισκοπή είναι ένας μικρός κοιμώμενος γίγαντας. Είδαμε τις υπηρεσίες, τις εγκαταστάσεις, τον σύλλογο, την περιοχή και τις προοπτικές που υπάρχουν. Αν βάλουμε τις γνώσεις μας και την εμπειρία μας θα δημιουργήσουμε έναν οικοδόμημα που θα μας οδηγήσει πολύ ψηλά.”

 Μπορείτε να αναφέρετε τις τρεις λέξεις-κλειδιά που εσείς θεωρείτε ότι είναι ο σωστός δρόμος για να φτάσει κανείς στην επιτυχία;
“Πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι. Αν είμαστε τέτοιοι θα προοδεύσουμε γρήγορα και μακριά. Αν κάνουμε ότι τα ξέρουμε όλα δεν θα πάμε πουθενά.
Το δεύτερο πράγμα είναι η σκληρή δουλειά. Όπως ο κόσμος ξυπνάει νωρίς το πρωί για να πάει στη δουλειά του, έτσι πρέπει να κάνουμε κι εμείς για να φτάσουμε γρήγορα και όσο πιο μακριά γίνεται.
Το τρίτο είναι η ταπεινότητα. Όλοι βρισκόμαστε σε έναν σύλλογο όπου ο στόχος είναι κοινός. Όλοι έχουμε ανάγκη όλους γύρω μας. Να μοιραζόμαστε συμβουλές απ’ όλους. Αν θεωρούμε ότι τα ξέρουμε όλα, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Ανοιχτόμυαλοι λοιπόν, σκληρή δουλειά με ταπεινότητα.
Τέλος, θα πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο και να πιστέψουμε σ’ αυτό. Θα υπάρξουν δυσκολίες στην πορεία αλλά δεν πρέπει να χάνουμε τον στόχο μας.”