Sidebar

«Ο ΑΟΤ είναι διαμάντι»

«Ο ΑΟΤ είναι διαμάντι»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τα Τρίκαλα ο τεχνικός της ομάδας, Περικλής Αμανατίδης, στη συνέντευξη Τύπου του νικηφόρου αγώνα με τον Παναιγιάλειο.

Ο προπονητής των «κυανέρυθρων» φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την εικόνα των παικτών του, ενώ τόνισε πως η τελική αξιολόγηση της πορείας θέλει μεγάλη προσοχή. Δεν παρέλειψε, βεβαίως, να αναφερθεί και στον πρόεδρο της ομάδας κ. Γιαλιά και για το αν μίλησε μαζί του για το θέμα της μεταβίβασης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για το φινάλε του πρωταθλήματος και τη συνολική πορεία ανέφερε:
«Η ομάδα μας τελείωσε το πρωτάθλημα όπως έπρεπε με μια πολύ καλή εμφάνιση δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου. Έδειξε ότι μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο. Έχω ξαναπεί δεν θα κουράζομαι να λέω ότι η ομάδα των Τρικάλων είναι διαμάντι. Πολύ εύκολα μπορεί να το καταλάβει κανείς γιατί απέδειξαν ότι είναι σταθεροί σε απόδοση, σε ένα ολόκληρο γύρο, δέχθηκαν 3 γκολ, βάλανε 41 και απέδειξαν ότι μπορούν να κάνουν πρωταθλητισμό. Αυτό αξίζει στην ομάδα μας το πολύ με τρεις προσθήκες, αυτή η ομάδα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Δεν ξέρω αν αυτό το μήνυμα θα εισακουστεί είναι όμως μια πραγματικότητα. Σημασία έχει στη ζωή τι μπορεί να γίνει και για την ομάδα πιστεύω ότι αξίζει να γίνει κάτι καλό. Αυτό εύχομαι. Αξίζουν εδώ, αξίζει η πόλη, αξίζει ο κόσμος, κάνει μια μεγάλη προσπάθεια ο πρόεδρος. Τα Τρίκαλα δύο χρόνια έκαναν μια αξιόλογη και πετυχημένη πορεία.

Δεν ξέρω αν η επιτυχία είναι αυστηρά η κατάληψη της 1ης θέσης και η άνοδος αλλά γνωρίζω ότι κάθε μέρα η ομάδα μεγάλωνε και πρόσφερε καλές στιγμές. Αυτό μένει και πολλές φορές η δίκαιη και αντικειμενική αξιολόγηση μιας κατάστασης είναι η αιτία για να προχωρήσει μια ομάδα. Αυτό το σημείο είναι πολύ λεπτό και θα ήθελα όλοι να είναι προσεκτικοί στην αξιολόγηση της. Ευχαριστώ πολύ τους παίκτες για την προσπάθεια τους, τους συνεργάτες μου, το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό εγώ αποθεώνω την ομαδική δουλειά. Έχει περάσει η εποχή του one man show. Αξίζουν πραγματικά σε όλους πολλά μπράβο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Χρήστο Γιαλιά για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε σε μια δύσκολη καμπή της ομάδας να μου εμπιστευτεί μια ομάδα που πίστευε πολύ. Τα όποια λάθη γίνανε από όλους εύχομαι να γίνουν σχολείο για το μέλλον και για την επόμενη χρονιά. Εύκολα η δύσκολα αυτή η πόλη θα παρουσιάσει μια ανταγωνιστική ομάδα την οποία μάλλον και την επόμενη χρονιά θα την χαίρονται όλοι. Είναι μια χρονιά που είχαμε να δείξουμε κάτι καλό είμαι υπερήφανος για την δουλειά μας».

Για το αν μίλησε με τον κ. Γιαλιά:
«Είμαι προπονητής δεν είμαι ο ιδιοκτήτης, έχω όμως την αίσθηση επειδή προσέχθηκε αυτή η ομάδα 2 χρόνια θα προσεχθεί η επόμενη κίνηση. Έχει προσφέρει αυτός ο άνθρωπος και νομίζω ότι θα πάνε όλα καλά».

Για το βάθος της ομάδας:
«Και τις δύο προηγούμενες είχαμε αρκετές απουσίες και φάνηκε ότι ήταν μια γεμάτη ομάδα, είχε αρκετούς παίκτες, πληρότητα, κάλυψη σε όλες τις θέσεις. Για μένα έγινε πορεία πρωταθλητισμού. Έχει μικρή σημασία η τελική κατάληξη. Δεν θεωρώ ούτε την περσινή, ούτε την φετινή αποτυχημένες χρονιές και σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ αποτυχημένη την προσπάθεια που έκανε».

Για τη συνέχεια της καριέρας του, τέλος, τόνισε:
«Αν δείτε την πορεία μου και την καριέρα μου θα καταλάβατε ότι είναι ένα περιβάλλον υγιές στο οποίο μου εξασφαλίζει κάποια πράγματα. Τα Τρίκαλα, στις δύο φορές που έχω δουλέψει εδώ μου έχουν δώσει αυτά που ζητάω. Μου αρέσει εδώ, δουλεύω εδώ, εργάζομαι εδώ σκληρά. Αν πάλι κάτι δεν μου αρέσει δόξα το Θεό έχω την πολυτέλεια να χαράξω και το επόμενο μου βήμα».