Sidebar

Κούγιας για Νταβέλη: «Εχω εισπράξει μόνο 125.000 ευρώ» - Τι είπε για Ηρακλή

Κούγιας για Νταβέλη: «Εχω εισπράξει μόνο 125.000 ευρώ» - Τι είπε για Ηρακλή

Με δήλωσή του ο Αλέξης Κούγιας μιλάει για την ΑΕΛ, τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, κ. Αχιλλέα Νταβέλη, ενώ κλείνοντας επισημαίνει ότι βρίσκεται προ της οριστικής συμφωνίας με τον Ηρακλή.

Αναλυτικά:

«Εκεί στην Λάρισα, αυτά τα δημοσιογραφικά σκουπίδια, που επειδή δεν τους έδινα χαρτζιλίκι, μιλάμε για 50αρικα και 100ρικα, για να γράφουν για εμένα ύμνους, που δεν τους είχα ποτέ ανάγκη, αφού από την άσκηση του επιστημονικού λειτουργήματός μου έχω εισπράξει τα άπειρα καλά επί 50 χρόνια, με πολεμούσαν και πολεμούσαν και την ΑΕΛ επί 7 χρονιά ενώ αγωνιζόμαστε στην Super League 1, διαδίδουν τη ψευδή και συκοφαντική είδηση περί εκατομμυρίων χρεών, τα οποία δήθεν δημιουργήθηκαν στην ΑΕΛ επί της εποχής μου, ενώ γνωρίζουν ότι μόνο για να αγωνίζεται η ΑΕΛ στη Λάρισα έχω δαπανήσει 3.200.000 ευρώ, εκ των οποίων 2.600.000 ευρώ για ενοίκιο για το γήπεδο του Πηλαδάκη για 6 χρόνια και 600.000 ευρώ για να ανακατασκευάσω το ιστορικό ΑΛΚΑΖΑΡ, στο οποίο αγωνίζεται πλέον η ΑΕΛ, σχεδόν δωρεάν.

Ο νέος ιδιοκτήτης έχει προσλάβει αυτά τα δημοσιογραφικά  σκουπίδια είτε στον ιδιωτικό του δημοσιογραφικό όμιλο, είτε έχει εξασφαλίσει ακόμη και για πολιτικούς λόγους την υμνολογία γι’ αυτόν, στους σταθμούς στους οποίους εργάζονται.

Τις μετοχές της ΑΕΛ πούλησα στον νέο ιδιοκτήτη μαζί μ’ ένα προπονητικό κέντρο 100 και πλέον στρεμμάτων με 4 γήπεδα, με εγκαταστάσεις 1.000 τ.μ, ένα υπερσύγχρονο πούλμαν και 32 νεαρούς παίκτες εκ των οποίων οι 22 ήταν Λαρισαίοι και σήμερα όλοι αγωνίζονται στη βασική 11αδα έναντι ανύπαρκτου τιμήματος σε 44 μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων έχω εισπράξει μόνο 125.000 ευρώ από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα.

Τα δήθεν χρέη  των 5.000.000 ευρώ που διαδίδουν τα δημοσιογραφικά σκουπίδια και οι στενοί συνεργάτες του νέου ιδιοκτήτη ήταν μόνο 1.700.000 ευρώ στην εφορία και στο ΙΚΑ, ρυθμισμένα όμως σε 100 δόσεις, γι’ αυτό και η ΑΕΛ είχε φορολογική  και ασφαλιστική ενημερότητα και 500.000 ευρώ χρέη σε ξένους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ουδέποτε αγωνίστηκαν στην ΑΕΛ και τους οποίους έφερε στη Λάρισα ο προπονητικός καταστροφέας της ΑΕΛ, Μιχάλης Γρηγορίου και οι οποίοι ενώ, δεν αγωνίστηκαν ποτέ, εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι λόγω της πανδημίας και των οικονομικών προβλημάτων της Nova, καθυστερήσαμε να τους πληρώσουμε δύο μήνες και προσφεύγοντας στη FIFA με τη βοήθεια του ΠΣΑΠ, ενώ στην Ελλάδα είχαν ανασταλεί τα αθλητικά δικαστήρια, πέτυχαν να δικαιωθούν και να εισπράξουν διετή και τριετή συμβόλαια, ενώ δεν είχαν αγωνιστεί ούτε σε 5 αγώνες.

Στον κύριο νέο ιδιοκτήτη της ΑΕΛ και στον εξαιρετικό αδελφό του δηλώνω ότι εάν δεν προβούν σε δημόσια δήλωση που να επιβεβαιώνουν την αλήθεια των όσων σήμερα ισχυρίζομαι θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε να καταστούν άμεσα απαιτητές όλες οι προς εμέ οικονομικές υποχρεώσεις τους, όπως προβλέπει το συμβόλαιο που έχουμε υπογράψει, εκτός του να επανέλθω στην ιδιοκτησία της ΑΕΛ, δυνατότητα την οποίαν έχω ανά πάσα στιγμή, αφού υπάρχουν πολύμηνες καθυστερήσεις των προς εμέ οικονομικών υποχρεώσεών τους, αφού πλέον είμαι προ της οριστικής – τυπικής συμφωνίας για την αγορά των μετοχών του ιστορικού Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Υγ. 1 Η υπομονή μου έχει εξαντληθεί και νομίζω ότι μέχρι σήμερα έχω κάνει τα πάντα ώστε να στηρίξω την προσπάθησα της ΑΕΛ για να επανέλθει στην Super League 1 εις βάρος των προσωπικών μου δικαιωμάτων και οικονομικών συμφερόντων.

Υγ. 2 Υπενθυμίζω ότι τις μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΛ δεν τις χάρισα, αλλά τις πούλησα αντί εξευτελιστικού τιμήματος, καταγράφοντας λέξη προς λέξη όλες τις οικονομικές μου υποχρεώσεις προς οιονδήποτε για τη λειτουργία της ομάδος και οι νέοι ιδιοκτήτες γνώριζαν μέχρι το τελευταίο ευρώ τί έπρεπε να πληρώσουν και με παρακαλούσαν καθημερινά μέχρι και την ημέρα της υπογραφής να δεχτώ την οικονομική πρότασή τους και ουσιαστικά να χαρίσω μια ομάδα ιδιαίτερα νοικοκυρεμένη και γεμάτη ταλαντούχους και έτοιμους Έλληνες ποδοσφαιριστές, έτοιμους να κατακτήσουν το Πρωτάθλημα».