Sidebar

Κάντας: «Όλοι μαζί να ξανακάνουμε το Αιγάλεω δυνατό»

Κάντας: «Όλοι μαζί να ξανακάνουμε το Αιγάλεω δυνατό»

Τον απολογισμό της φετινής χρονιάς πραγματοποίησε μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ο Γενικός Διευθυντής της ΠΑΕ Αιγάλεω, Θεόδωρος Κάντας, ο οποίος στις δηλώσεις του αναφέρθηκε και στα πλάνα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο Θεόδωρος Κάντας σχολιάζοντας τα payouts και αλλά και την δύσκολη φετινή χρονιά υπογράμμισε «Κλείσαμε τα playouts με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ομάδα τερμάτισε στην 6η θέση. Από την αρχή της χρονιάς γνωρίζαμε ότι θα έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με λίγες ομάδες που αυτό το καθιστούσε ακόμη πιο επικίνδυνο.

Ξεκινώντας τη σεζόν δημιουργήθηκαν τα περισσότερα πράγματα από την αρχή. Μια καινούργια διοίκηση, ένας καινούργιος κορμός αθλητών, καινούργιος προπονητής, ενώ στη πορεία προστεθήκαν και άλλοι προπονητές γιατί προσπαθήσαμε σαν διοίκηση να αλλάξουμε πολλά πράγματα με γνώμονα πάντα το να μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Τελειώνοντας τη σεζόν νομίζω εξασφαλίσαμε με την αξία μας την παραμονή και τερματίσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην 6η θέση. Μια θέση όχι ιδιαίτερα τιμητική για το Αιγάλεω και για την ιστορία του, αλλά όπως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα μας αφήνει ικανοποιημένους».

-Γενικότερα για την χρονιά που ολοκληρώθηκε ο Θοδωρής Κάντας τόνισε «Όταν έχεις δημιουργήσει έναν κορμό 28 νέων ποδοσφαιριστών, δεν είναι καθόλου εύκολά τα πράγματα σε συνάρτηση και με μια αστοχία μας. Όλοι υπολογίζαμε ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινούσε προς τα τέλη Οκτωβρίου και τελικά ξεκίνησε για πρώτη φορά κανονικά. Αυτό έκανε ακόμη πιο δύσκολο τον προγραμματισμό μας, γιατί σε 15 ημέρες η ομάδα έπρεπε και να «χτιστεί» και να γίνει το physical που λένε οι προπονητές.

Αυτό όλο εμάς μας δημιουργήσανε στις πρώτες αγωνιστικές ένα τεράστιο θέμα, γιατί ούτε τους βαθμούς βρήκε η ομάδα, ούτε την απαιτούμενη συνοχή. Που σημαίνει ότι στην πορεία ο κόσμος -και πολύ φυσιολογικά- είχε «μουρμούρες», είχε τις «ενστάσεις» του, γιατί είναι «βαριά» η φανέλα και η ιστορία της ομάδας και αυτό μεταφέρθηκε και μέσα στα αποδυτήρια, αλλά και στη διοίκηση.

Νομίζω όμως πρυτάνευσε και η λογική και η εμπειρία. Είχαμε καλά αντανακλαστικά και στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στους ανθρώπους οι οποίοι στελεχώσανε και ηγηθήκανε όλης αυτής της προσπάθειας. Προσθέσαμε τον Ιανουάριο τους παίκτες που πραγματικά πίστευαν τόσο ο Τεχνικός διευθυντής της ομάδας, ο Αντώνης Μανίκας, όσο και ο προπονητής, οι βοηθοί του και εμείς ως διοίκηση. Το κάναμε αυτό όσο γίνεται πιο επαγγελματικό και οικογενειακό και νομίζω ότι αυτό βγήκε στο γήπεδο.

Από το παιχνίδι με τον Τηλυκράτη και αν θυμάμαι καλά από τις 18 Δεκεμβρίου και μετά, η ομάδα έχει μια αξιοπρόσεκτη πορεία, με πολύ λίγες ήττες όπου οι αντίπαλες ομάδες αγκομαχούσαν για να μας νικήσουνε. Η ομάδα μπήκε με αυτό το γνώμονα και τακτική στα playouts και πιστοποίησε την μαχητικότητα της σε όλα τα παιχνίδια. Η δομή της ομάδας ήταν τέτοια που ήταν δύσκολο να την κερδίσει κάποιος και αυτό φάνηκε γιατί στα 10 τελευταία παιχνίδια κάναμε 1 ήττα.

Αντιπροσωπεύουμε όπως είπα και πριν μια ιστορική ομάδα. Κρατάμε τα θετικά πράγματα από αυτή τη χρονιά και κρατάμε σίγουρα ένα πολύ καλό κορμό ποδοσφαιριστών. Θα δουλέψουμε πάνω στα λάθη που δημιουργήθηκαν από το καλοκαίρι και μέχρι σήμερα που μιλάμε και θα προσπαθήσουμε τη νέα αγωνιστική περίοδο να παρουσιάσουμε σίγουρα ένα πιο ανταγωνιστικό Αιγάλεω και σε διοικητικό σχήμα και σε αγωνιστικό επίπεδο. Αυτό είναι μια προσωπική υπόσχεση. Ως Διευθυντής ήταν η πρώτη μου χρονιά σε αυτό το πόστο και κατάλαβα τις δυσκολίες αλλά και πιο είναι το βάρος της φανέλας του Αιγάλεω.

Στην επόμενη 2ετία η ομάδα να επιστρέψει εκεί που αξίζει

Θέλω να ξέρει ο κόσμος ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Τον χρόνο δεν μπορώ να τον υποσχεθώ εγώ γιατί πολλά πράγματα στο αγωνιστικό δεν εξαρτώνται από το τι θα κάνουν οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο, αλλά εξαρτάτε και από τις άλλες ομάδες. Αυτό όμως που υπόσχομαι είναι ότι θα κοιτάξουμε στην επόμενη 2ετία, η ομάδα να έχει μια δομή και «μέταλλο» νικητή και να μπορέσουμε να την επαναφέρουμε εκεί που τις αξίζει.

Σίγουρα θα δουλέψουμε και στο κομμάτι της Ακαδημίας μας. Από τις ομάδες Κ19 και κάτω, όσα παιδιά υπάρχουν, είναι σίγουρο ότι τις επόμενες ημέρες θα τα δούμε με λεπτομέρειες. Θα προσπαθήσουμε στο επόμενο διάστημα, όποια παιδιά από αυτά μπορούνε να τα απορροφήσει η πρώτη ομάδα, έτσι ώστε τους επόμενους μήνες αυτή να έχει αθλητές από τα «σπλάχνα» της».

Γήπεδο που θα αρμόζει στην ιστορία και τους φιλάθλους του Αιγάλεω

- Για το θέμα του γηπέδου ο Θεόδωρος Κάντας υπογράμμισε «Αυτό το πρόβλημα είναι διπλό και σύνθετο. Από την αρχή του χρόνου εμείς δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε μόνο το αγωνιστικό κομμάτι. Από τον Ιανουάριο και μετά ήμασταν μονίμως για τα εντός έδρα παιχνίδια εκτός και ψάχναμε να βρούμε γήπεδο. Αυτό μας δημιούργησε πρόβλημα γιατί εμείς θέλαμε τον κόσμο του Αιγάλεω ο οποίος μας στήριξε σε όποια παιχνίδια παίξαμε εντός έδρας. Αυτό μας έλλειψε εμάς για αρκετό καιρό όπως και η φυσική μας έδρα.

Βρισκόμαστε σε μια εγρήγορση και διαρκή επαφή με τον Δήμο, ο οποίος έχει όλη την καλή διάθεση τα γήπεδο να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται. Αυτό είναι που θα μας δώσει το έξτρα κίνητρο να μπορέσουμε να μετουσιώσουμε σε πράξη όλα όσα έχουμε στόχο για να ξαναφέρουμε το Αιγάλεω εκεί που πρέπει.

Θέλω να πιστεύω και εύχομαι παράλληλα ότι στα μέσα Οκτωβρίου θα ξαναμπούμε σε ένα ανακαινισμένο γήπεδο. Αυτό που αρμόζει και στην ιστορία μας, αλλά και για τον ίδιο τον φίλαθλο κόσμο του Αιγάλεω μας που θα νιώσει οικεία και να γίνουμε όλοι μια «αγκαλιά». Χωρίς τον κόσμο μας δεν θα μπορέσουμε εμείς ως διοίκηση, όσα όνειρα και αν έχουμε, να πάμε την ομάδα ένα βήμα παραπάνω.

Τέλος θέλω για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω τον κόσμο που πραγματικά μας στήριξε και ταυτόχρονα να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη γιατί καταλαβαίνω την πικρία που μπορεί να έχουν αρκετοί. Όμως όλοι μαζί νομίζω ότι μπορούμε να ξανακάνουμε ένα Αιγάλεω δυνατό».