Νικηφόρο πέρασμα από την Καβάλα για τον Ηρακλή με 0-1.
Νικηφόρο πέρασμα από την Καβάλα για τον Ηρακλή με 0-1.
Ο Γηραιός επικράτησε 1-0 του ΑΟΚ στο «Ανθή Καραγιάννη» στο πλαίσιο της 12ηςαγωνιστικής της Super League 2.
Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν υποτονικό, με τον Ηρακλή να προσπαθεί με γεμίσματα να διασπάσει το πολύ σκληρό μπλοκ άμυνας των γηπεδούχων. Το δεύτερο μέρος, όμως, από την αρχή του ήταν τελείως διαφορετικό.
Ο Τσιριγώτης στο 47’ με ωραίο τσίμπημα της μπάλας έγραψε το 1-0 και χάρισε την νίκη στην ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη.
Το ματς
Στα πρώτα 10 λεπτά ο Ημίθεος προσπάθησε να επιτεθεί, δεν δημιούργησε όμως κάποια ευκαιρία για γκολ. Η Καβάλα ωστόσο με πολύ συμπαγή άμυνα δεν επέτρεψε τα επιθετικά τρανζίσιον στον αντίπαλο.
Η πρώτη στιγμή του αγώνα ήρθε στο 23ο λεπτό, όταν ο Μιράντα μετά από μία ωραία κίνηση, θέλησε να αιφνιδιάσει τον Αστρά ,με τη μπάλα να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Οι επιθέσεις του «Γηραιού» στο σύνολο τους, εκδηλωνόντουσαν με γεμίσματα, που οι υψηλόσωμοι μπακ της Καβάλας απομάκρυναν με ευκολία.
Η μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στην Καβάλα όταν μετά από λάθος του Διαμαντή, ο Δαλιανόπουλος έφυγε στην κόντρα επίθεση, σούταρε από πλεονεκτική θέση, όμως η μπάλα πήγε άουτ και το 0-0 παρέμεινε.
Το δεύτερο ημίχρονο είχε εντελώς διαφορετική εξέλιξη. Δυο λεπτά από την σέντρα ο Καλουτσικίδης έτρεξε από δεξιά, την γύρισε στον Τσιριγώτη και εκείνος με πολύ ωραίο σκάψιμο έκανε το 1-0 για τον «Γηραιό».
Η καλή εικόνα του Ηρακλή συνεχίστηκε και στο 53ο λεπτό ο Μπερτόλιο εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, με τον σκόρερ να πιάνει την γυριστή κεφαλιά και να απειλεί τον Αστρά.
Το επόμενο 20 λεπτό της αναμέτρησης το τέμπο ήταν πεσμένο μέχρι την ευκαιρία του Καλουτσικίδη που επιχείρησε με σουτ από τα δεξιά να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα της Καβάλας με τον τελευταίο να πέφτει ωραία στην γωνία του και να απομακρύνει.
Αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη στιγμή του αγώνα, παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων να ισοφαρίσουν.
Καβάλα (Κώστας Ανυφαντάκης): Αστράς, Κατσούρρι, Δημητριάδης, Τσαμούρης, Δερμιτζάκης, Κέρθι (53′ Πάσαγκιτς), Γαβριηλίδης, Λέλεκας (70’ Κομλιάς), Δαλιανόπουλος, Εμπούκα (59′ Μάντιτς), Παπαδόπουλος (59′ Κασέμι).
Ηρακλής (Παύλος Δερμιτζάκης): Μαρκετζάνι, Καλουτσικίδης, Διαμαντής, Σιδεράς, Πατράλης, Αναστασίου, Κούστα (86΄Χριστοδουλόπουλος), Μπερτόλιο (64′ Μωυσίδης), Τσιντώνης(86′ Κλάους), Μιράντα (79′ Κιβρακίδης), Τσιριγώτης (64′ Ντουκουρέ).