Sidebar

«Κρίσιμες αυτές οι δύο αγωνιστικές»

«Κρίσιμες αυτές οι δύο αγωνιστικές»

Στο ότι «αυτές οι δύο Κυριακές θα κρίνουν τα περισσότερα στην κατηγορία» στάθηκε ο Ηλίας Χατζηελευθερίου.

Ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής Δόξας Δράμας μίλησε για στην «ARENA PRESS» για το επερχόμενο ντέρμπι με τον Απόλλωνα Καλμαριάς. Ο παλαίμαχος άσος των μαυραετών αναφέρθηκε στις διαφορές των δύο ομάδων, στο αν θα προμηθευτούν εισιτήρια με τους Πόντιους, καθώς και στο τι θα συμβεί αν δεν έρθει η άνοδος.

Αναλυτικά:

Για το ντέρμπι: «Ανάμεσα στον Απόλλωνα και τη Δόξα φέτος υπάρχουν μεγάλες διαφορές, σε φιλοσοφία, νοοτροπία, ποδοσφαιρική παιδεία. Το «καλύτερος» ανατρέπεται στο γήπεδο εύκολα, είναι σχετικό και εύθραυστο, διαφέρει ανά εβδομάδα ή μήνα. Η Δόξα υπερτερεί σε δυναμική και κόσμο, καθρέφτης είναι τα εκτός έδρας παιχνίδια, για όσους βλέπουν, φαίνεται το χάσμα. Εμείς στα εκτός είχαμε 800 άτομα στη νίκη με τον Λαγκαδά και 500 στη Χαλάστρα, όταν χάσαμε και δεν… άνοιξε «ρουθούνι»! Πάντα ο κόσμος μας ήταν υπόδειγμα, δεν διαμαρτυρήθηκε κανείς αντίπαλος, το ίδιο εντός, στην ήττα από τον Απόλλωνα και την ισοπαλία με το Παραλίμνιο.

Είμαστε… φυσιολογικότατη ομάδα, εντός και εκτός γηπέδου και είμαστε έτοιμοι για όλα, για τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις. Κοιτάμε μόνο μπροστά, προσαρμοζόμαστε στο σήμερα και τα δεδομένα, δεν ανατρέχουμε πίσω, σε φετινές απώλειες και χαμένες ευκαιρίες. Δεν υπάρχουν «αν». Όλα είναι σε μια… τρίχα, θέμα τύχης, συγκυριών, ψυχολογίας, φόρμας. Στο «δοκάρι και μέσα» ήρωας, στο «δοκάρι και έξω» μοιραίος. Έχουμε δυο κρίσιμες αγωνιστικές μπροστά μας, θα κρίνουν τα περισσότερα οι δυο αυτές Κυριακές, όχι στο 100%, αλλά σε μεγάλο βαθμό. Όλα είναι θεωρητικά, για φαβορί και ποσοστά, δεν νικά άλλωστε πάντα ο καλύτερος. Αυτή την Κυριακή θα δούμε αν μας βολεύει ένα ή δυο αποτελέσματα στο προσεχές ντέρμπι στην Καλαμαριά».

Για το αν θα προμηθευτούν εισιτήρια για το ντέρμπι: «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να έρθει ο κόσμος μας στην Καλαμαριά, αλλιώς ας γινόταν κεκλεισμένων των θυρών. Είναι πρόβλημα του Απόλλωνα, αν φτάσει σε ακραίες καταστάσεις και δεν δώσει εισιτήρια για το ντέρμπι, όπως φημολογείται και αν φυσικά έχουν βάση οι… ψίθυροι. Θα είναι ένδειξη αδυναμίας, φόβου, σκοπιμότητας, αλλά θα το δούμε όταν έρθει η ώρα. Δεν συγκροτείται μια ομάδα μόνο από την αγωνιστική απόδοσή της, είναι οι γενικότερες ενέργειες, η δυναμική, η αύρα, ο σεβασμός του αντιπάλου. Εμείς τους δώσαμε όσα εισιτήρια θέλανε στον πρώτο γύρο, αλλά δεν είχανε ανταπόκριση στη Δράμα. Οι κινήσεις των άλλων αφορούν τους άλλους και ενίοτε η βία στο ποδόσφαιρο είναι ελεγχόμενη και υποκινούμενη».

Για το αν δεν καταφέρουν να πάρουν την άνοδο: «Και δεύτεροι να τερματίσουμε, που δεν θέλουμε να το σκεφτόμαστε, δεν είναι καταστροφή, υπάρχει επόμενη μέρα. Απλώς είναι καλή συγκυρία για να «ξεκολλήσουμε» από την κατηγορία, με τον Γιάννη Μπύρο, αυτό το ρόστερ και τον κόσμο ξεσηκωμένο. Στο ποδόσφαιρο τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία και την επιτυχία, είναι πολλά τα παραδείγματα. Δεν σημαίνει ότι όταν ξοδεύεις πάντα… σαρώνεις ότι υπάρχει. Μετά το πρωτάθλημα, ανάλογα με την έκβαση της προσπάθειας, θα πάρει τις αποφάσεις του ο Γιάννης Μπύρος. Αρχικά, θέλουμε να κερδίσουμε με προσοχή τον Εορδαϊκό, ένα θεωρητικά αδύναμο αντίπαλο, για να πάμε με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι».