Sidebar

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 354

«Ο αντίπαλος μας φοβάται»

«Ο αντίπαλος μας φοβάται»

Υποκριτική χαρακτηρίζουν την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών οι φίλοι της Δόξας Δράμας

 

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Λέσχη Φίλων Δόξας Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως η απόφαση απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών προσβάλει βάναυσα την αξιοπρέπειά τους. Οι φίλοι της Δόξας Δράμας ουδέποτε έχουν προκαλέσει επεισόδια, ενώ αναφέροντα στην επιθετική ανακοίνωση οπαδών του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Τέλος, καταλήγουν πως η πρώτη μάχη κερδήθηκε, μιας και ο αντίπαλος έδειξε πως φοβάται τη Δόξα και τον κόσμο της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η απαγόρευση μετακίνησης των φιλάθλων μας στην Καλαμαριά, οργανωμένης και μεμονωμένης αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την ανεπάρκεια, τη ρηχότητα σκέψης και το φόβο ανάληψης ευθυνών από την αστυνομία και τον υφυπουργό αθλητισμού.

Από την άλλη πιστοποιεί τη δυναμική και τον μεγάλο όγκο των φιλάθλων μας. Μέχρι τώρα απαγορεύονταν οι οργανωμένες εκδρομές φιλάθλων ομάδων της super league.

Τώρα το πλαίσιο διευρύνεται και στους μεμονωμένους φιλάθλους.  Ο χουλιγκανισμός, η απειλή της δημόσιας τάξης κατοικοεδρεύει στους προστατευόμενους στρατούς των μεγάλων ομάδων…

Αντί λοιπόν η αστυνομία και η πολιτεία να αντιμετωπίσουν το πραγματικό πρόβλημα, εντελώς πρόχειρα και εύκολα δείχνουν την αυστηρότητα τους στους φιλάθλους της ομάδας μας…

Ποτέ δεν προκαλέσαμε υποψία επεισοδίων, ποτέ δεν θέσαμε σε κίνδυνο την ιδιωτική και δημόσια περιουσία. Και όμως, αντιμετωπιζόμαστε σαν εν δυνάμει ταραξίες και εγκληματίες.

Η απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρέπεια καθενός από εμάς..

Αλλά οι εύκολες αποφάσεις είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων που είτε δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο, είτε δεν έχουν τη διάθεση και την ικανότητα να αντιληφθούν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.

Αναφέρεται στην εισηγητική πρόταση της αστυνομίας, άραγε για ποιο λόγο μετέβαλε ξαφνικά την στάση της- πως η απαγόρευση μετακίνησης είναι επιτακτική για λόγους δημόσιας ασφάλειας και τάξης.

Αυτή η απόφαση πάσχει από αοριστία αφού δεν εξειδικεύονται, αφενός λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν σε επεισόδια, αφετέρου δεν γίνεται επίκληση προηγούμενων ακραίων συμπεριφορών των φιλάθλων μας, οι οποίοι σε όλα τα παιχνίδια, σε όλες τις έδρες ήταν υπόδειγμα ήθους.

Ατομικά προστατευόμενα από το Σύνταγμα δικαιώματα μας προσβάλλονται στο όνομα δήθεν της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης. Πόση υποκρισία ακόμα!!

Αν υπάρχει κάποια απειλή για την διατάραξη της ασφάλειας, αυτή προέρχεται από συγκεκριμένο άνθρωπο της αντίπαλης ομάδας που αρέσκεται να μετέρχεται αντιαθλητικούς τρόπους επιβολής των δικών του όρων διεξαγωγής ενός αγώνα.

Προκαλεί κατάπληξη και απορία η αδράνεια του υπερευαίσθητου υπουργού και της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης να ενεργήσουν τα νόμιμα σε σχέση με την κατάπτυστη δημοσιευμένη ανακοίνωση συνδέσμου φιλάθλων του Απόλλωνα Καλαμαριάς με περιεχόμενο που προκαλεί τη βία  (απειλές για κομμένα λαρύγγια των δραμινών φιλάθλων). Μια ανακοίνωση που θα έπρεπε ήδη να είχε φτάσει στα χέρια του αρμόδιου αθλητικού εισαγγελέα. Περιμένουμε αλλά όχι για πολύ ακόμα….

Από τη μια ατιμωρησία για αυτεπάγγελτα διωκόμενα και τελεσθέντα αδικήματα και από την άλλη τιμωρία για ενδεχόμενη και αόριστη ανησυχία τέλεσης αξιόποινων πράξεων..

Καμιά απόφαση όμως δεν είναι ικανή να απαγορεύσει τη μετακίνηση των Δραμινών που ζούμε στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός και αν υπάρξει και νεότερη απόφαση του υπουργού που αποκλείσει τη μετακίνηση στην πόλη μας, στη γειτονιά που ζούμε…

Εμείς θα είμαστε στο γήπεδο όσο και αν κάποιοι παλεύουν με κάθε τρόπο για το αντίθετο. Όσο μας προκαλούν, όσο μας προσβάλλουν, τόσο μας πεισμώνουν…

Με τα πόδια και με τα αστικά λεωφορεία θα έρθουμε στο γήπεδο…

Προλαβαίνετε να μας απαγορεύσετε και την εντός της Θεσσαλονίκης μετακίνηση!!!

Υ.Γ. Η πρώτη μάχη κερδήθηκε!!! Ο αντίπαλος μας φοβάται…».