Sidebar

«Ο Αετός απέκτησε μεγάλη δυναμική»

«Ο Αετός απέκτησε μεγάλη δυναμική»

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε στην Αθλητική Πρωινή, ο πρόεδρος του Αετού Οφρυνίου κ. Νίκος Λαμπίδης.

 

Αναφέρθηκε στη σεζόν που πέρασε αλλά και στην επόμενη μέρα που αφορά την ομάδα του.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νίκος Λαμπίδης:

 

Αν θέλουμε να κάνουμε τον απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω της πανδημίας, τι μπορούμε να πούμε για τον Αετό Οφρυνίου;

 

«Η χρονιά ξεκίνησε πάρα πολλά καλά με τους αγώνες του Κυπέλλου. Φτάσαμε μέχρι τη τέταρτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας όπου πιστεύω ότι ήταν άδικος ο αποκλεισμός μας από τον Απόλλωνα Λάρισας.

 

Μπορούσαμε να περάσουμε και στην επόμενη φάση και να παίξουμε με την Ξάνθη. Θα ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μας.  Εν πάση περίπτωση πάλι θεωρείται επιτυχία η πορεία του Αετού στο Κύπελλο.

 

Στο πρωτάθλημα δεν είχαμε τόση καλή εικόνα.

 

Δεν ήμασταν βέβαια κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού σε καμία στιγμή. Αλλάξαμε προπονητή, πήραμε τον κ. Μαγκαφίνη και στη συνέχεια κάναμε πορεία πρωταθλητισμού.

 

Από εκεί και πέρα προχωράμε, έχουμε ραντεβού με τον κ. Μαγκαφίνη να μιλήσουμε με την ομάδα. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τον ίδιο προπονητή. Στο γήπεδο μας προχωράμε με εργασίες σε καθημερινή βάση και υπάρχει όρεξη και μεράκι για την νέα σεζόν.

 

Υπάρχουν σίγουρα προβληματισμοί για τον οικονομικό μετά την πανδημία. Είναι δύσκολη η εποχή για τις ομάδες και τους παράγοντες.  Ελπίζω να είναι λογικοί στις απαιτήσεις τους οι προπονητές και οι παίκτες».

 

Το πρωτάθλημα ήταν δύσκολο; Ήταν ανταγωνιστικό σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές;

 

«Υπάρχουν μερικές ομάδες που είναι κάθε χρόνο στην κατηγορία όπως εμείς, ο Νέστος, το Παραλίμνιο, ο Αρης Αβάτου και ο Ορφέας Ξάνθης.

 

Πιστεύω ότι φέτος είχε πολύ καλή πορεία η Δόξα Κάτω Καμήλας. Καλή ήταν και η παρουσία της Αλεξανδρούπολης.   Όσον αφορά την άνοδο ο Πανσερραϊκός έκανε τη διαφορά, δεν συνάντησε δυσκολίες.  Ήταν δύσκολο το πρωτάθλημα όμως κύλησε όπως κάθε χρόνο.

 

Ήταν δυο ταχυτήτων. Υπάρχουν 6-7 ομάδες που δεν έχουν κίνδυνο υποβιβασμού και μερικές βλέπουν την άνοδο και από εκεί και πέρα οι υπόλοιπες προσπαθούν για την παραμονή. Πάντα στον Α` όμιλο έχουμε τρεις η και τέσσερις ομάδες που δεν μπορούν να σταθούν για την παραμονή».

 

Με τον Αετό να εδραιώνεται χρόνο με το χρόνο περισσότερο;

 

«Είναι η τρίτη χρονιά στη Γ` Εθνική. Την πρώτη χρονιά χάσαμε το πρωτάθλημα μέσα στον Παραλίμνιο με ήττα 1-0 όταν μάλιστα παίζαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα με 10 παίκτες. Αν κερδίζαμε θα παίρναμε το πρωτάθλημα.

 

Τη δεύτερη χρονιά τερματίσαμε στην 4η θέση ενώ πήραμε το Κύπελλο. Στο πρωτάθλημα ξεκουράζαμε παίκτες γιατί είχαμε στόχο το Κύπελλο.  Φέτος πάλι είμαστε στην 4η θέση. Τρεις χρονιές, τρεις πολύ καλές παρουσίες στη Γ` Εθνική. Αξίζουμε εκεί που είμαστε. Δουλεύουμε σωστά. Πάνω απ` όλα τα πάντα ξεκινάνε από τη διοίκηση.

 

Έχω συνεργάτες που τρέχουν πολύ για την ομάδα. Αγαπάνε αυτό που κάνουν. Δουλεύουν για την ομάδα από το πρωί μέχρι το βράδυ. Υπάρχει πολύ νοικάρη στον Αετό».

 

Υπάρχουν δυο παίκτες δανεικοί από τον ΑΟΚ, ο Παυλίδης και ο Τουμανίδης, θα θέλατε να τους κρατήσετε στο ρόστερ για τη νέα σεζόν;

 

«Είναι δυο πολύ καλοί παίκτες. Εγώ σαν πρόεδρος και η διοίκηση θέλει να τους κρατήσει στην ομάδα. Φυσικά τον πρώτο λόγο τον έχει ο προπονητής. Δεν εξαρτάται από μας, θα μας πει ο κ. Μαγκαφίνης τι ακριβώς θέλει. Κάθε χρόνο έτσι βαδίζουμε.

 

Να πάρω εγώ έναν παίκτη που δεν θα είναι στα πλάνα του προπονητή, είναι δώρο άδωρον».

 

Θα επηρεάσει την περιοχή και η άνοδος του Μ. Α Ορφανίου στη Γ` Εθνική; Η μια ομάδα είναι πολύ κοντά στην άλλη.

 

«Επηρεάζει στον κόσμο. Είχαμε κάποια εισιτήρια και είναι δύσκολο ο κόσμος να πηγαίνει σε δυο παιχνίδια. Το εισιτήριο είναι 10 ευρώ στη Γ` Εθνική και αυτό δυσκολεύει τον κόσμο.  Υπάρχει η διαιτησία που μας βγαίνει ακριβά και αυτό σαφώς το σκεφτόμαστε.

 

Κατά τα άλλα έχω καλές σχέσεις με τα παιδιά του Μ. Α Ορφανίου. Η γυναίκα μου είναι από το Ορφάνι και κάθε χρόνο τους βοηθάω με μια μικρή χορηγία».

Οπότε ο Αετός χαιρετίζει την άνοδο του Μέγα στη Γ` Εθνική;

 

«Τη χαιρετίζουμε και ευχόμαστε να μείνει στην κατηγορία ο Μέγας. Να είμαστε δυο ομάδες κοντά σε μια Εθνική κατηγορία. Είναι χαρά μας που βγήκε στη Γ` Εθνική ο Μέγας.  Επίσης γλυτώνουμε και ένα ταξίδι εκτός νομού».

 

Φέτος ο Αετός είχε δυο προπονητές. Αρχικά τον Παύλο Προβατίδη και στη συνέχεια τον Δημήτρη Μαγκαφίνη. Θέλουμε τη προσωπική σας κρίση και για τους δυο.

 

«Ο Παύλος Προβατίδης είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος αλλά του λείπει η εμπειρία της Γ` Εθνικής.  Είναι καλός προπονητής, του λείπουν κάποια πράγματα στη Γ` Εθνική που είναι εμπειρικά.

 

Ο Δημήτρης Μαγκαφίνης είναι ένας έμπειρος προπονητής, είναι ο δεύτερος σε συμμετοχές προπονητής στην Ελλάδα στις Εθνικές κατηγορίες. Έχει μεγάλη εμπειρία και φαίνεται . Είναι πολυτέλεια  που ο Αετός έχει προπονητή τον Μαγκαφίνη σε αυτή την κατηγορία».

 

Ο Αετός καθιερώνεται στο Δήμο Παγγαίου αλλά και στο νομό σαν μια υπολογίσιμη δύναμη;

 

«Πιστεύω ότι ο Αετός απέκτησε μια μεγάλη δυναμική. Έχει ανέβει η ποδοσφαιρική του αξία.  Εδώ και πολλά χρόνια δουλεύουμε σωστά και προσπαθούμε να μην αδικήσουμε κανένα παιδί που έρχεται στην ομάδα.

 

Τα περισσότερα παιδιά που έρχονται στο Οφρύνιο είναι από το νομό μας. Αυτό είναι βασικό.  Φέτος είχαμε μόνο δυο παιδιά από τη Δράμα.  Είμαστε ομάδα που θέλουμε να έχουμε τοπικούς ποδοσφαιριστές. Αυτή τη στιγμή αντιπροσωπεύουμε επάξια το Δήμο Παγγαίου σε Εθνική κατηγορία.

 

Σίγουρα στο Δήμο Παγγαίου το μεγάλο  όνομα είναι ο Ορφέας. Δεν ξέρω όμως τι συμβαίνει εκεί τα τελευταία χρόνια και η ομάδα δεν μπορεί να ξεφύγει από το τοπικό. Η Ελευθερούπολη είναι στο κέντρο και μπορεί να έχει μια πολύ καλή ομάδα, έχοντας πολύ καλές εγκαταστάσεις και γήπεδο.  Σίγουρα στεναχωρεί το γεγονός ότι ο Ορφέας είναι στο τοπικό».

 

Είστε υπέρ της αναδιάρθρωσης και στη Γ` Εθνική;

«Η αναδιάρθρωση στη Γ` Εθνική, είναι καλό. Ουσιαστικά εμείς ανεβαίνουμε μια κατηγορία. Πέρσι ουσιαστικά πέσαμε μια κατηγορία. Τα έξοδα είναι πολλά. Αν κάνουνε τη Β` Εθνική με δυο ομίλους, είναι καλό.  Οι ομάδες δεν θα έχουν μεγάλες αποστάσεις και τα έξοδα θα είναι λιγότερα.

 

Ο Αετός είναι έτοιμος για τα πάντα. Δεν έχουμε πρόβλημα στην κατηγορία που θα παίξουμε. Αν όλα πάνε καλά φέτος θα κάνουμε πρωταθλητισμό. Απλά να υπάρχουν λογικές απαιτήσεις όπως σας είπα από ποδοσφαιριστές και προπονητές μετά την κρίση λόγω της πανδημίας».