Sidebar

«Αγένεια από τον Κυβελίδη»

«Αγένεια από τον Κυβελίδη»

Την δική του εξήγηση για τα όσα συνέβησαν στο γήπεδο της Χαλάστρας, έδωσε ο Γιάννης Κερλίδης.

Ο προπονητής του Καμπανιακού σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis, «απέδωσε» την ευθύνη των γεγονότων της Κυριακάτικης (12/2) αναμέτρησης κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στον Λεωνίδα Κυβελίδη. 

Ο τεχνικός του συλλόγου από την Χαλάστρα ήταν λάβρος κατά του επιθετικού των Ποντίων, ενώ στην κουβέντα παρενέβη και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Απόλλωνα, Αλέξανδρο Νεράντζη.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Κερλίδης:

«Για να υπάρξει σύρραξη πρέπει να υπάρξουν δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Δεν υπήρξαν δύο αντιμαχόμενες πλευρές. Υπήρξε μια αγένεια ενός ποδοσφαιριστή που λέγεται Κυβελίδης, είναι 20 χρόνια στα γήπεδα και έχει ένα ηγεμονικό συμβόλαιο για τα δεδομένα της Γ’ Εθνικής στον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Έγινε αλλαγή από τον προπονητή του, προφανώς λόγω της κακής του απόδοσης, την οποία προκάλεσαν παιδιά γεννηθέντα το 1997 και το 1998. Ενώ, λοιπόν, μέχρι το 80’ ήταν ωραία και ήρεμα, έρχεται τη στιγμή του γκολ ο Κυβελίδης εκεί που καθόμουν στη γωνία του πάγκου και κάνοντας μια σεξουαλική επίθεση, βρίζει εμένα και τον Καμπανιακό με άσχημο τρόπο αφήνοντας πολλά υπονοούμενα. Με ξάφνιασε πολύ.

Γιατί μας έβρισε; Τι ήθελε να αποδείξει; Έκανε εκδούλευση στον προπονητή του; Ότι “ξέρεις κόουτς δεν έπαιξα καλά, αλλά ήρθα εδώ για να δικαιώσω τους αντιπάλους και να επιτεθώ στον αντίπαλο προπονητή, ομάδα” κλπ; Νεανική παρόρμηση δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω. Είναι 35 χρονών. 

Δεν δέχομαι να βρίσει κανείς εμένα, την οικογένειά μου, την αθλητική μου οικογένεια και την μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε με τα παιδιά του Καμπανιακού. Δεν δέχομαι να έρθει ο όποιος Κυβελίδης να μιλήσει προς εμάς λες και είναι ο κάποιος και θα πρέπει εμείς όταν θα παίξουμε με την Καλαμαριά, τη Δράμα ή όποια άλλη ομάδα να στηθούμε στα τέσσερα για να περάσουν αυτοί όμορφα και ωραία και εμείς να είμαστε κομπάρσοι.

Όχι, εμείς είμαστε πρωταγωνιστές και έχουμε προσωπικότητα. Όταν θα μου μιλήσεις άσχημα θα έρθω και θα σου πω να ζητήσεις συγγνώμη. Αυτό έκανα. Πήγα στον πάγκο τους και του είπα “θα πρέπει να μου ζητήσεις συγγνώμη”. 

Αυτός λούφαξε σε μια γωνία. Ούτε οι άνθρωποι της Καλαμαριάς πήραν θέση. Να πουν “συγγνώμη από εμάς, δεν έγινε τίποτα, ήταν μια παρόρμηση της στιγμής”. Ούτε αυτό έγινε. 

Οι επιθετικές ενέργειες που φαίνονται στο βίντεο δεν είναι τίποτα περισσότερο από αντίδραση στα υποτιμητικά λόγια που ακούω από τον πάγκο τους. Γύρισα και τους είπα να μην μιλούν με αυτόν τον τρόπο και αυτός ο ποδοσφαιριστής που εγώ τον χαρακτηρίζω “απατεώνα”, που βρίσκεται εκεί και τον χρυσοπληρώνουν να ζητήσει συγγνώμη. 

Απλά τραβώντας με από εδώ και από εκεί φάνηκε ότι κάνω επίθεση, ενώ έκανα απλά κινήσεις αποφυγής. Δεν είπα καμία κακή κουβέντα σε κανένα. Αυτό που φάνηκε είναι η εικόνα ενός ανθρώπου χωρίς να ακούγεται τι λέγεται. Ας βγει κάποιος που ήταν εκεί να πει αν είπα κάποια κακή κουβέντα».

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Απόλλωνα, Αλέξανδρος Νεράντζης δήλωσε:

«Σέβομαι τον κ. Κερλίδη και τον Καμπανιακό που κάνει την προσπάθειά του. Καλά κάνει ο κ. Κερλίδης και η ομάδα του και παίζει δυνατά και θα περιμένουμε να δούμε να παίζει με την ίδια ένταση και αποφασιστικότητα και στα επόμενα παιχνίδια».