Sidebar

«Άβολα και αμήχανα μετά από τη μακρά αποχή»

«Άβολα και αμήχανα μετά από τη μακρά αποχή»

Ο Φεϊζή Χασάν Ογλού του Ορφέα Ξάνθης μίλησε στο «ΦΩΣ» για την οριστική διακοπή του φετινού πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής.

 

Ο 20χρονος μπακ τόνισε αναλυτικά:

 

Φεϊζή, πώς είδες την απόφαση για οριστική διακοπή;

Τη θεωρώ σωστή και επιβεβλημένη διότι προέχει η δημόσια υγεία και φυσικά όλων των εμπλεκομένων . Βέβαια είχαν απομείνει μόλις τρία παιχνίδια για να τελειώσει το πρωτάθλημα, αλλά η ΕΠΟ για να φτάσει σε αυτήν την απόφαση θα πρέπει να προβληματίστηκε.

 

Όλο αυτό το διάστημα που απέχετε από τις αθλητικές δραστηριότητές σας, σας έχει επηρεάσει η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί;

Σίγουρα ναι, διότι από την ημέρα που ξεκίνησε η καραντίνα εμείς είμαστε σε αγωνιστική απραξία και δεν έχουμε προπονηθεί μέχρι και σήμερα ακόμη. Είναι μεγάλο πλήγμα για όλο το ποδόσφαιρο και εμάς τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μας στοιχίζει γατί είναι μια εκτόνωση, αφού δεν είμαστε επαγγελματίες, ασχέτως αν λειτουργούμε σε επαγγελματικά πρότυπα.

 

Φεϊζή, φέτος δεν είχατε ανάλογη πορεία όπως πέρσι όπου διαπρέψατε. Τι έγινε;

Όντως, δεν ήμασταν όπως πέρσι, για πολλούς λόγους. Φέτος αποχώρησαν αρκετοί βασικοί ποδοσφαιριστές από την ομάδα και έτσι αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα , αλλά με τον ερχομό δυο-τριών ποδοσφαιριστών κάπως άλλαξε η κατάσταση, όχι όμως στον βαθμό που θα θέλαμε.

 

Τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος, αλλά η θέση σας ήταν επισφαλής για να παραμείνετε στην κατηγορία. Πιστεύατε πως θα τα καταφέρνατε;

Ναι, το πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρναμε, γιατί είχαμε να δώσουμε δυο εντός έδρας παιχνίδια και το ένα από αυτά ήταν με τον Εθνικό Άνθεια Αλεξανδρούπολης, ο οποίος ναι μεν ήταν πάνω από εμάς, είχε δυο δύσκολες αποστολές όπως είπα, η μία με εμάς και την τελευταία αγωνιστική με τον Άρη Αβάτου, ο οποίος φέτος είναι πολύ καλός και αποτελεσματικός.

 

Ξεκίνησες από την Κ17 και την Κ19 του ΑΟΞ και εδώ και δυο χρόνια παίζεις στον Ορφέα Ξάνθης. Έχεις φιλοδοξίες και ποιες είναι;

Ήρθα σε μία ομάδα όπως είναι ο Ορφέας Ξάνθης, ο οποίος αξιοποιεί τους νέους ποδοσφαιριστές, παίρνουν εμπειρίες και κάνουν το παραπάνω βήμα. Εγώ ήρθα στον Ορφέα με αυτές τις φιλοδοξίες και πιστεύω πως θα έρθει η ώρα να τις υλοποιήσω.

 

Πώς νιώθεις που τόσο καιρό δεν προπονείσαι;

Έχουμε επηρεαστεί όλοι οι ποδοσφαιριστές όλων των κατηγοριών και ανυπομονούμε πότε θα επιστρέψουμε και πώς θα νιώθουμε όταν μπούμε μέσα στο γήπεδο. Θα νιώθουμε άβολα και αμήχανα μετά από τη μακρά αποχή.

 

Πώς το εξηγείς ότι ο κυπελλούχος θα αναδειχθεί από κλήρωση;

Από τη στιγμή που αποφασίστηκε η αναστολή του πρωταθλήματος, πιστεύω πως ορθώς προχώρησε στη διαδικασία αυτή. Σε άλλες Ενώσεις ήδη έχουν διεξαχθεί οι αγώνες των ημιτελικών φάσεων, ενώ στην ΕΠΣ Ξάνθης ήδη είχαν κληρωθεί οι αγώνες των τεσσάρων ομάδων. Η ομάδα μου θα αντιμετώπιζε τον Άρη Αβάτου και ο Ηρακλής Ζυγού την Ασπίδα Ξάνθης.

 

Πέρσι είχες προβλέψει πως το εισιτήριο της ανόδου θα το εξασφάλιζε η Καβάλα, όπως και έγινε. Φέτος μας είχες αποκαλύψει πως θα το κατακτούσε ο Πανσερραϊκός, όπως και συμβαίνει. Αλήθεια, ο Πανσερραϊκός δίκαια κατακτά τον τίτλο;

Ο Πανσερραϊκός ήταν η καλύτερη ομάδα του ομίλου μας. Έπαιξε πολύ καλό και ποιοτικό ποδόσφαιρο και ήταν αποτελεσματικός και αυτό το δείχνει και ο συντελεστής τερμάτων. Αξίζει για πιο ψηλά η ομάδα των Σερρών.

 

Κλείνοντας, μπορείς να κάνεις μία πρόβλεψη τι θα γίνει με την τύχη όλου του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση και την ευθύνη που θα δείξουμε όλοι μας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα των ειδικών να αποφανθούν για την τύχη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μας λείπει σε όλους το ποδόσφαιρο.