Sidebar

«Στη Γ΄ Εθνική με 14 ομάδες είναι πρωτάθλημα της... πλάκας»

«Στη Γ΄ Εθνική με 14 ομάδες είναι πρωτάθλημα της... πλάκας»

Η άποψη του Γιώργου Φοιρού για την αναδιάρθρωση.

Στον «ARENA FM 89.4» μίλησε ο πρώην πλέον προπονητής, ο οποίος σχολίασε τις αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και τη φετινή πορεία του Αγροτικού Αστέρα.

Αναλυτικά:

Για την αναδιάρθρωση: «Δεν μελέτησα ακριβώς τη φετινή Γ´ Εθνική που γίνεται Φούτμπολ Λιγκ. Με τόσες λίγες αγωνιστικές, το πρωτάθλημα θα τελειώνει τέλη Μαρτίου και θα αρχίζει Οκτώβρη. Πρέπει να παίζουν παραπάνω παιχνίδια, να υπάρχουν μπαράζ ή πλέι οφ. Οι μισές ας παίζουν πλέι οφ και από τη μέση και κάτω τα πλέι άουτ. Δεν είναι πρωτάθλημα κανονικό αυτό, να παίζουν 20 ματς τη χρονιά. Όπως και στη Σούπερ Λιγκ 2. Δεν ξέρουμε αν έχει από 12 ή 14 ομάδες. Στη Γ΄ Εθνική με 14 ομάδες είναι πρωτάθλημα της πλάκας, δεν υπάρχει. Όσοι τα σχεδιάζουν, ας μην τα κάνουν μόνοι, σε γραφεία με χαρτί και μολύβι. Ας ρωτούν και κάποιον που ξέρουν. Πάντως, σαν σκέψη είναι καλή, απλώς πρέπει να γίνουν παραπάνω ματς. Είκοσι παιχνίδια είναι πέντε μήνες. Αν οι παίκτες τους εφτά μήνες... κάθονται, τότε καταστρέφονται. Άλλοι παίζουν 50 ματς, εμείς δεν γίνεται με 20».

Για τον Αγροτικό Αστέρα, όπου πέρυσι σταμάτησε την προπονητική και πλέον συνεχίζει ως αντιπρόεδρος στην ομάδα του Ευόσμου: «Δεν σκοπεύω να συνεχίσω ως προπονητής. Μου είχε γίνει πρόταση από μια ομάδα πριν ένα μήνα περίπου. Δε θέλησα να το συζητήσω και κάθισα μακριά. Εδώ είναι η θέση μου. Το μυαλό μου καθημερινά ασχολείται με το πως θα υλοποιήσουμε πράγματα για τον Αστέρα. Σχεδιάσαμε κάποια πράγματα με τη διοίκηση και τους συνεργάτες μας. Θέλουμε να δουλέψουμε με νέα παιδιά. Σκοπός είναι να βελτιώσουμε πολύ τις ακαδημίες μας, τον τρόπο δουλειάς και τις γηπεδικές εγκαταστάσεις μας.

Κυρίως να φτιάξουμε μια ομάδα που θα αποτελείται από νέα παιδιά και τα επόμενα χρόνια θα αντλεί παίκτες από τις ακαδημίες μας, ή τις ακαδημίες του Ευόσμου και της γύρω περιοχής. Θέλουμε να συνεργαστούμε με όλους τους προέδρους, τις ομάδες και τις ακαδημίες του Ευόσμου, να παίρνουμε τα παιδιά τους, που οι ίδιοι θα νομίζουν οτι μπορούν να εξελιχτούν και να γίνεται σωστή δουλειά στην πρώτη ομάδα μας. Να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και να έχουμε ομάδα με μέλλον, για να ανέβει κατηγορία την επόμενη ή τις επόμενες χρονιές. Δουλειά σε βάθος, με μόνο 2-3 που θα είναι πιθανόν πάνω από 25 ετών. Οι άλλοι 18-20»

Για τη χρονιά που φεύγει για τον Αστέρα: “Έγιναν πολλά λάθη. Δε θα ασχοληθούμε με το τι έφταιξε αυτή τη χρονιά. Εμμένω στην ομάδα που υπήρχε πρόπερσι, όπου ήμουν εγώ προπονητής για δυο μήνες. Γυρνούν κάποια παιδιά που έπαιζαν τότε και εκδιώχτηκαν. Αν μπορούμε να φέρουμε και κάποια ακόμα, για να συμπληρώσουμε το ρόστερ με νέα παιδιά από την γύρω περιοχή”.

Για το αν είναι συνειδητό ρίσκο το νεανικό ρόστερ και αν μπορεί η ομάδα του Ευόσμου να μπει σε περιπέτειες: “Δεν θα μπούμε σε μπελάδες, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Θα πάρουμε καλούς παίκτες, καλά ταλέντα. Με τον προπονητή που θα πάρουμε, θα γίνει σωστή δουλειά. Θα είμαστε από τους καλούς στον όμιλο, δεν θα κινδυνέψουμε”.

Για τη γενική συστράτευση παλαιμάχων του Αγροτικού που παίρνουν πόστα, όπως με τους Φοιρό, Κολώνη, Καρακώστα, Κουστερίδη και Καβάση: “Υπάρχουν και άλλοι, είναι δίπλα μας, προχωράμε όλοι μαζί, για να φτιάξουμε μια νέα ομάδα στον Αγροτικό. Ζητάμε τη συμπαράσταση του κόσμου και με αυτό το πρόγραμμα ελπίζουμε να το έχουμε. Η διοίκηση θα το μεταφέρει στον κόσμο για να το μάθει, θα ανακοινώσουμε μια συνέντευξη Τύπου, για το πως σκεφτόμαστε και τι θα κάνουμε”.

Για τα δεδομένα στο νέο ρόστερ των «πράσινων»: “Γύρισαν κάποιοι νεαροί, ο Πιστόπουλος της Καρδίας, ο Μερτζάνης από τη Μυτιλήνη, ο Ζουλούμης, ενώ ο Χρήστου γύρισε ήδη τον Γενάρη. Ίσως επιστρέψουν και άλλοι, θα δούμε στην πορεία”.

Για το θέμα προπονητή στους «σταχυοφόρους»: “Ίσως αποφασίσουμε ως τη Δευτέρα και να καταλήξουμε σε κάποιο όνομα. Είναι ανοιχτό το θέμα για όλους, ίσως και για τον Τσιτενίδη”.