Sidebar

ΑΕΠ Κοζάνης: Προχωρά η σύσταση ΠΑΕ

ΑΕΠ Κοζάνης: Προχωρά η σύσταση ΠΑΕ

Η ενημέρωση της ΑΕΠ Κοζάνης, μετά την χθεσινή (6/7) γενική συνέλευση των μελών του σωματείου:

 

«Το πρώτο βήμα για τη σύσταση της Π.Α.Ε. της Α.Ε. Ποντίων, έγινε με τη Γενική Συνέλευση των μελών του σωματείου, στο αμφιθέατρο της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού, τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020.

Με συμμετοχή που άγγιξε το 90% μεταξύ των μελών που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στη ΓΣ του σωματείου, μετά από εισηγήσεις του εξουσιοδοτημένου από το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, Υπευθύνου Επικοινωνίας και Εκπροσώπου τύπου της Α.Ε.Π. Παναγιώτη Θεοδωρίδη και διαλογική συζήτηση, ψηφίστηκαν ομόφωνα τα εξής:

  1. η μετατροπή του τμήματος ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών του σωματείου σε Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
  2. ο καθορισμός του ύψους του αρχικού Μετοχικού Κεφαλαίου της Π.Α.Ε. σε 30.000 ευρώ, 1000 μετοχές των 30 ευρώ, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο ως ισχύει σήμερα
  3. ο ορισμός της Προσωρινής εννεαμελούς Διοικούσας επιτροπής, κατά το άρθρο 64 ν. 2725/99, την οποία αποτελούν οι:

Αποστολίδης (Κούλης) Κυριάκος, (επικεφαλής επιτροπής, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ΠΑΟΚ), Αλεξανδρίδης Χαράλαμπος, (εκπαιδευτικός), Εμμανουηλίδης Αναστάσιος (Υπάλληλος ΔΕΗ), Ζερβανταρίδης Αντώνιος (ελεύθερος επαγγελματίας), Κουσίδης Δημήτριος (ελεύθερος επαγγελματίας), Κυριακίδης Κωνσταντίνος (ελεύθερος επαγγελματίας, Αναπληρωτής Δημάρχου Κοζάνης), Παπαδόπουλος Ζήσης (συνταξιούχος), Σαρασίδης Κωνσταντίνος (συνταξιούχος εκπαιδευτικός), Χλιάπας Ιωάννης (ελεύθερος επαγγελματίας)

Τη Γενική Συνέλευση άνοιξε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, Θωμάς Παπαδόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

‘’Είναι μια ιστορική μέρα η σημερινή για την ομάδα μας. Είναι μια ιστορική Γενική Συνέλευση. Σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα, για να δημιουργηθεί η ΠΑΕ.

Σήμερα όλοι και όλες, εδώ στο Αμφιθέατρο της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού, θα πάρουμε σημαντικές αποφάσεις. Και το κυριότερο, θα δώσουμε την υπόσχεση, ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να σηκώσουμε την ΑΕΠ ακόμη ψηλότερα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τι δυσκολίες υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα.

Δε ζούμε έξω από αυτή την κοινωνία. Όμως, μήπως αυτή η ομάδα σε πείσμα των καιρών, δεν είναι αυτή που κατάφερε για πολλούς το ακατόρθωτο;

Και το κατάφερε γιατί είχε κυρίως δύο στοιχεία. Την μεγάλη αγάπη για αυτό που κάνει και την διαχρονική ενότητα’’.

Στο χαιρετισμό του στη Γενική Συνέλευση, ο επικεφαλής της προσωρινής διοικούσας επιτροπής, Κούλης Αποστολίδης, εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν να αποδεχθεί την τιμητική αυτή πρόσκληση των ανθρώπων της Α.Ε.Π. αναφέροντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: ‘’Είναι η πρώτη φορά που εμπλέκομαι διοικητικά στο ποδόσφαιρο σε επαγγελματική κατηγορία. Δεν έχει σημασία το γεγονός ότι η θητεία της συγκεκριμένης επιτροπής να έχει μικρή διάρκεια, μιας και θα πάψει να υφίσταται με τη σύσταση της της Π.Α.Ε. Είπα χωρίς δεύτερη σκέψη το ναι, αφενός μεν γιατί γνωρίζω εδώ και τρία χρόνια περίπου τους ανθρώπους που υπηρετούν αυτή την ομάδα και με κέρδισε η οργάνωση, ο τρόπος λειτουργίας, η φιλοσοφία, η αγάπη για αυτό που κάνουν και αφετέρου δε κατάγομαι από ένα χωριό της Κοζάνης, τον πανέμορφο Λεβέντη, γεγονός το οποίο μου δίνει τη δυνατότητα να βρίσκομαι πολύ συχνά εδώ. Αυτή την ομάδα της Κοζάνης λοιπόν, θα πρέπει να την αγκαλιάσει όλος ο Νομός, γιατί όχι η Δυτική Μακεδονία, μιας και φέτος θα είναι στην περιφέρεια μας ποδοσφαιρικά, η μοναδική εκπρόσωπος μας σε επαγγελματική κατηγορία. Με αυτά που έχω δει έως σήμερα, από τους ανθρώπους της Α.Ε.Π.  είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια. Εύχομαι με τις όποιες γνώσεις μου, με την όποια εμπειρία μου,  να συνδράμω και εγώ από πλευράς μου και φυσικά μαζί με τα υπόλοιπα άξια μέλη τα οποία απαρτίζουν την προσωρινή διοικούσα’’.

Μια ιστορική αναδρομή από την ίδρυση της ομάδας μέχρι και σήμερα, έκανε το μέλος της προσωρινής διοικούσας Κώστας Σαρασίδης, το πρεσβύτερο σε ηλικία μέλος αυτής, εμφανώς συγκινημένος για την ιστορικότητα της στιγμής αλλά και τις επιτυχίες της ομάδας.

Στη Γενική Συνέλευση της Α.Ε.Π. το παρόν έδωσε ο Χρήστος Σάββας, προβαίνοντας σε χρήσιμες επισημάνσεις, απόσταγμα της εμπειρίας του, μιας και υπηρέτησε και υπηρετεί, από θέσεις ευθύνης το ελληνικό ποδόσφαιρο σε ανώτερα επίπεδα. Τις ευχές του για επιτυχία στις εργασίες της Γ.Σ. της Α.Ε.Π. επίσης απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών και Μέλος της Εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, Δημοσθένης Κουπτσίδης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με επιτυχία κράτησε τις διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης  το προεδρείο αυτής, το οποίο αποτελούσαν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Α.Ε.Π.  Λάζαρος Κωτίδης και ο Γεν. Γραμματέας της Διοίκησης του Ερασιτέχνη, Ιωάννης Αραβόπουλος.

Η πρώτη συνεδρίαση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής, έχει οριστεί για το βράδυ της Παρασκευής στις 10 Ιουλίου 2020».