Sidebar

«Η Κηφισιά μου προσφέρει όλα όσα χρειάζομαι»!

«Η Κηφισιά μου προσφέρει όλα όσα χρειάζομαι»!

Ο Νίκος Κούστας μίλησε «ΦΩΣ» και όπως τόνισε: «λίγες ομάδες έχουν την οργάνωση της Κηφισιάς».

 

Ο προπονητής της Κηφισιάς, Νίκος Κούστας ανανέωσε την συνεργασία του με την ομάδα των βορείων προαστείων στην συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη φετινή πορεία της ομάδας, στην απόφαση για οριστική διακοπή στο πρωτάθλημα, αλλά και στα μελλοντικά του σχέδια με την ομάδα.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

Κόουτς, ας ξεκινήσουμε από την αρχή και απ’ όταν ανέλαβες την Κηφισιά. Τι ήταν αυτό που σε έπεισε να πεις το «ναι» στην ομάδα;

«Με την ομάδα της Κηφισιάς ξεκίνησε η συνεργασία στις 2 Οκτωβρίου. Είμαι χαρούμενος για τη συνεργασία αυτή, καθώς γνώριζα πως είναι πρότυπο ως σωματείο, με καλή οργάνωση και όμορφη ποδοσφαιρική κουλτούρα».

 

Τι συνθήκες συνάντησες όταν ήρθες στην ομάδα;

«Στην Κηφισιά συνάντησα καλή ομάδα, με καλό προπονητικό επιτελείο και καλούς ποδοσφαιριστές. Η ομάδα είχε κάνει δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και η ψυχολογία όλων ήταν αρκετά κακή».

 

Ποιος ήταν ο στόχος σου όταν ανέλαβες την Κηφισιά; Τι ήθελες να περάσεις στην ομάδα;

«Η ομάδα στην αρχή της ποδοσφαιρικής χρονιάς είχε αρχίσει με έναν καλό προπονητή. Σίγουρα όταν ανέλαβα την Κηφισιά ήθελα να περάσω τη δική μου ποδοσφαιρική ταυτότητα, όμως γνώριζα πως θα ήταν δύσκολο, καθώς η προετοιμασία είναι η πιο σημαντική περίοδος. Δώσαμε μεγάλη έμφαση στην ψυχολογία των παικτών αλλά και στις μικρές αποστάσεις που θα έπρεπε να έχουμε ως ομάδα».

 

Πώς κρίνεις εσύ τη φετινή σας πορεία;

«Σίγουρα η ομάδα είχε μεγαλύτερες προσδοκίες, είχε στόχο να πρωταγωνιστήσει. Το πρωτάθλημα ήταν αρκετά ανταγωνιστικό, με καλές και έμπειρες ομάδες, όπου η κάθε λεπτομέρεια θα μπορούσε να κρίνει το αποτέλεσμα του παιχνιδιού. Πιστεύω πως θα μπορούσαμε να καταφέρουμε περισσότερα πράγματα τη φετινή χρονιά».

 

Θεωρείς πως, βάσει της εικόνας σας τους τελευταίους μήνες, θα μπορούσατε να έχετε τερματίσει ακόμα ψηλότερα;

«Η ομάδα δεν κατάφερε να έχει αγωνιστική σταθερότητα και αυτό είχε αποτέλεσμα να χάσουμε αρκετούς βαθμούς. Σίγουρα η ομάδα είχε ποιοτικούς παίκτες και θα μπορούσε να καταφέρει περισσότερα πράγματα, όμως η σταθερότητα σε έναν σύλλογο είναι σημαντική».

 

Πετύχατε εύκολα την παραμονή και τερματίσατε αρκετά ψηλά στη βαθμολογία. Νιώθετε ως ομάδα ότι πετύχατε τους φετινούς σας στόχους;

«Όπως σας είπα και παραπάνω, η ομάδα είχε μεγάλες προσδοκίες όταν άρχισε η αγωνιστική περίοδος. Όμως, σε αυτό το επίπεδο και με αρκετές ομάδες να υποβιβάζονται, θέλει μεγάλη προσοχή για να μην μπλέξεις σε περιπέτειες».

 

Ποια ήταν η πιο δυνατή στιγμή μέσα στη σεζόν κατά τη γνώμη σου;

«Ξεχώρισα την ήττα στην έδρα μας από την Καλλιθέα με δύο τέρματά της κόντρα στη ροή του παιχνιδιού. Επίσης, τη νίκη μας στη δύσκολη έδρα του Μοσχάτου».

 

Ποιο θεωρείς ότι ήταν αυτό που άλλαξε στην ομάδα από τη μέρα που ανέλαβες και η Κηφισιά απέδωσε ωραίο ποδόσφαιρο;

«Η ψυχολογία της ομάδας άλλαξε προς το καλύτερο και κάποια τακτικά στοιχεία, όπως οι μεταβάσεις από επίθεση σε άμυνα. Επίσης, βελτιώσαμε αρκετά τις αμυντικές στατικές φάσεις».

 

Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια και η διοίκηση είναι δίπλα σας;

«Το κλίμα της ομάδας είναι εξαιρετικό. Η διοίκηση είναι σε όλα δίπλα μας και μας στηρίζει σε κάθε προσπάθειά μας. Θεωρώ ότι λίγες ομάδες έχουν τη λειτουργία της Κηφισιάς».

 

Ποια η δική σου γνώμη για την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος από την ΕΠΟ;

«Νομίζω πως ήταν σωστή η απόφαση για τη διακοπή, καθώς η υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό. Όμως, όσο σωστή κι αν είναι αυτή η απόφαση, είναι και άδικη για κάποιες ομάδες που δεν τους έδωσε τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τους στόχους τους μέχρι το τέλος. Ελπίζω οι αποφάσεις που πάρθηκαν να είναι οι σωστές, για το καλό του ποδοσφαίρου».

 

Αρχίσατε και πάλι τις προπονήσεις. Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές ύστερα από τόσο καιρό απραξίας;

«Η κατάσταση που ζούμε είναι πρωτόγνωρη και θέλει μεγάλη προσοχή για να μπορέσουν οι ποδοσφαιριστές να ενταχθούν ξανά στις προπονήσεις. Αρχίσαμε από τώρα τις προπονήσεις για να δώσουμε μεγάλη προοδευτικότητα στη μεταβατική περίοδο».

 

Πώς το χειρίζεστε εσείς αυτό; Τι πρόγραμμα ακολουθείτε, ώστε οι παίκτες να επανέλθουν στο επιθυμητό επίπεδο;

«Το πρόγραμμα έχει χαμηλές εντάσεις και προσπαθούμε να κάνουμε μια προ μεταβατική περίοδο. Ελπίζουμε να μην έχουμε τραυματισμούς, έτσι ώστε να παρουσιαστούμε ακόμα πιο έτοιμοι στη νέα προετοιμασία του καλοκαιριού».

 

Ανανέωσες τη συνεργασία σου με την Κηφισιά. Τι σε οδήγησε σε αυτήν την απόφαση και ποιοι οι στόχοι σου με τον σύλλογο;

«Φέτος ανανέωσα τη συνεργασία μου με την Κηφισιά. Ήταν μεγάλη μου επιθυμία να παραμείνω στην ομάδα. Πιστεύω ότι η ομάδα μού προσφέρει όλα όσα χρειάζομαι για να εργαστώ με επαγγελματισμό. Οι στόχοι μου είναι να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ με την ομάδα της Κηφισιάς».