Sidebar

"Ποτέ διπλό, μέσα στον Κορυδαλλό..."

"Ποτέ διπλό, μέσα στον Κορυδαλλό..."

Οι οργανωμένοι φίλοι της Προοδευτικής ζουν και αναπνέουν για ένα παιχνίδι όπου γι' αυτούς υπάρχει μόνο η νίκη κόντρα στον Ιωνικό.


Το liganews.gr μίλησε με ένα από τους πιο παθιασμένους οπαδούς της Προοδευτικής, τον Γ.Π. για το πώς ζει ο κόσμος του Κορυδαλλού το ντέρμπι με την ομάδα της Νίκαιας. Επίσης τον τρόπο που συνυπάρχουν στις δύο γειτονιές. Πως προετοιμάζονται για τον επικείμενο αγώνα της Κυριακής, αλλά και τον λόγο που είναι σημαντικότερη η νίκη επί του Ιωνικού και όχι μιας μεγάλης ομάδας της πρώτης κατηγορίας.


- Τι σημαίνει  για έναν φίλαθλο της Προοδευτικής αυτός ο αγώνας;

«Το ματς με τον Ιωνικό για έναν οπαδό της Προοδευτικής σημαίνει πολλά, δεν είναι απλά μια νίκη. Για μας μια νίκη εναντία στον Ιωνικό και ειδικά μέσα στο κλουβί σημαίνει ότι η παράδοση δεν ''έσπασε''.  Αυτή δεν είναι άλλη από το διπλό στον Κορυδαλλό, ποιο απλά ‘ποτέ διπλό μέσα στον Κορυδαλλό’. Επίσης είναι μια αυτοϊκανοποίηση, όχι μόνο οπαδικά αλλά και ατομικά γιατί όλοι βοηθάμε και οικονομικά με διάφορους τρόπους ώστε στο ντέρμπι η κερκίδα να θυμίζει κάτι παραπάνω από Α΄Εθνικής. Πολύ απλά είναι μια νίκη γοήτρου που θα την συζητάμε για πολύ καιρό ακόμα στο οπαδικό κίνημα της Προοδευτικής».

- Θα προτιμούσες μία νίκη απέναντι σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες τις χώρας ή επί του Ιωνικού;

« Πιστεύω πως την απάντηση την ξέρεις ήδη και εσύ και όλος ο φίλαθλος, οπαδικός κόσμος. Την νίκη ενάντια στον Ιωνικό δεν την συγκρίνω με καμία άλλη, ούτε σαν και αυτή ενάντια στον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ. Αυτή η νίκη διαφέρει, δεν φαντάζεσαι  πόσο καιρό το περιμένουμε αυτό το ντέρμπι».

- Έχεις φίλους οπαδούς του Ιωνικού; Αν ναι πως κυλάει η καθημερινότητα σας;
 
 «Σε μια κοινωνία τόσο μικρή μιας και μας χωρίζουν μόνο 4 χιλιόμετρα είναι πολύ δύσκολο να μην έχεις έστω και έναν γνωστό Ιωνικό. Εγώ προσωπικά έχω Ιωνικό φίλο αλλά δεν ασχολείται και τόσο. Αλλά όταν πλησιάζει το ντέρμπι υπάρχει καζούρα  και πλάκα μεταξύ μας. Άμα έχει κερδίσει  η Προοδευτική μπορεί να κάνει και μέρες να σηκώσει το τηλέφωνο. Το συγκεκριμένο ντέρμπι το περιμένουν όλοι ανεξάρτητα ηλικίας. Κάτι που δείχνει πόσο σημαντικές είναι οι ομάδες, από μικρά παιδιά μαθαίνουν το πόσο σημαντικός είναι  ένας αγώνας ανάμεσα στην Προοδευτική και τον Ιωνικό. Το πάθος για αυτό τον αγώνα ξεκινά από τις πολύ μικρές ηλικίες και πάει μέχρι και τους πολύ μεγάλους . Αν έρθει  κάποιος την Κυριακή γήπεδο θα δεις ανθρώπους 60 χρονών να λένε συνθήματα μαζί με τους εικοσάχρονους, πρωτόγνωρα πράγματα».

- Τι θέλετε να καταλάβει ο αντίπαλος ποδοσφαιριστής μπαίνοντας στο γήπεδο;

«Όπως σου είπα στόχος μας είναι την ημέρα του αγώνα το γήπεδο να είναι ζούγκλα. Θέλουμε με κάθε τρόπο να κάνουμε τον αντίπαλο να καταλάβει που ήρθε. Το γκολ πρέπει να έχει μπει ήδη από τα αποδυτήρια γι' αυτό το λόγο λέγετε και κλουβί το γήπεδο μας. Διάβασα ότι ο Ιωνικός θα έχει φιλάθλους στον Κορυδαλλό αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί  ισχύσει σε καμία περίπτωση».

- Πως άρχισε αυτή η αντιπαράθεση μεταξύ των φιλάθλων των δύο ομάδων;

«Παλαιότερα βασικός αντίπαλος μας και κυρίως στο θέμα του οπαδικού κινήματος, ήταν το Αιγάλεω. Δεν είχαμε τόσες αντιπαραθέσεις με τους οπαδούς του Ιωνικού. Αλλά κάποια στιγμή άρχισε να γιγαντώνεται αυτή η διαφορά μεταξύ των δύο γειτονιών, διότι οι οπαδοί του Ιωνικού πίστευαν ότι η περιοχή του Κορυδαλλού είναι μαζί τους, κάτι που σημαίνει ότι δεν έδειξαν σεβασμό σε εμάς και την ομάδα και πιστεύω ακόμα το μετανιώνουν».