Sidebar

Στεφανίδης: «Επιστρεπτέα προκαταβολή σε ποδοσφαιριστές-προπονητές»

Στεφανίδης: «Επιστρεπτέα προκαταβολή σε ποδοσφαιριστές-προπονητές»

Ο Μάρκος Στεφανίδης μέσω του liganews.gr εξέφρασε τις απόψεις του για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Στεφανίδης έχει εργαστεί ως πρώτος προπονητής σε Χανιά, Σπάρτη (Β’ Εθνική), Ιάλυσο, Ζάκυνθο, Καλαμάτα και Επισκοπή (Γ’ Εθνική). Τελευταία ήταν σε Αήττητο Σπάτων και Τηλυκράτη. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο liganews.gr για την κατάσταση στο χώρο του ποδοσφαίρου, την Σούπερ Λιγκ 2, την Φούτμπολ Λιγκ, την Γ’ Εθνική αλλά έστειλε και την ευχή του για το μέλλον…

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

-Ποια είναι η γνώμη σας για όλη αυτή την κατάσταση;

«Σίγουρα καταστάσεις που έχουν να κάνουν με την υγεία και απαιτούν μέτρα που πρέπει να τηρούνται, είναι δύσκολα στην αντιμετώπιση τους. Υγεία όμως θεωρείται και η ψυχική κατάσταση των ανθρώπων, η νοητική καθώς και το βιοποριστικό και της επιβίωσης. Δυστυχώς σε ότι έχει να κάνει με τον δικό μου κλάδο, υπήρξε εντελώς μη λογική και ακατανόητη αντιμετώπιση και επιβεβαιώνεται τώρα, που γίνεται αυτό που έπρεπε να γίνει πριν τέσσερις μήνες».

-Κόουτς πως βίωσες όλη αυτή τη κατάσταση καθώς είσαι επαγγελματίας προπονητής και δεν υπήρχε αντικείμενο εργασίας:

«Όπως είπα και πριν, εμείς θιχτήκαμε πιο πολύ από όλους. Μιλάω για όλους τους συναδέρφους, τους ποδοσφαιριστές και φυσικά τους παράγοντες. Θα έπρεπε να υπήρχε μια μέριμνα και για εμάς όσον αφορά το οικονομικό. Όλοι οι κλάδοι ενισχύθηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Έτσι θα έπρεπε και σε εμάς να έδιναν κάτι σαν μορφή επιδόματος ακόμη και επιστρεπτέας προκαταβολής που είναι και της μόδας».

-Ποια η γνώμη σας για την Σούπερ Λιγκ 2, την Φούτμπολ Λιγκ και την Γ’ Εθνική;

«Στην Σούπερ Λιγκ 2 γίνεται ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα, τουρνουά πιο πολύ. Οι Λεβαδειακός, Ιωνικός και Εργοτέλης φαίνονται πιο ανταγωνιστικοί. Πιστεύω ότι η Ξάνθη, η Παναχαϊκή και τα Χανιά θα βρουν ρυθμού και θα  ανέβουν στις πρώτες θέσεις. Ευχάριστη έκπληξη είναι τα Τρίκαλα. Η Φούτμπολ Λιγκ δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθεί καθώς θα αιωρείται από πάνω η αναδιάρθρωση αλλά και οι προϋποθέσεις αυτής. Για την Γ’ Εθνική, ευελπιστώ να ξεκινήσει και τα σωματεία να έχουν τη σοβαρότητα της τήρησης των πρωτοκόλλων υγείας, χωρίς να μπορώ να πω με βεβαιότητα πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό, χωρίς την βοήθεια της πολιτείας».

-Κόουτς κατά γενική ομολογία οι ομάδες που ήσουν έπαιζαν πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και έχεις την φήμη της βελτίωσης των ποδοσφαιριστών. Φέτος δεν ήσουν κάπου. Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για φέτος αλλά και για του χρόνου;

«Εμένα με βρήκε για πρώτη φορά ο χρόνος χωρίς ομάδα. Είχα κάνει focus στο εξωτερικό και ευελπιστούσα να ξεκινούσε το UefaPro αλλά δυστυχώς με τον κορωνοϊό πήγαν περίπατο όλα. Επιθυμώ να βρω μια ομάδα με όραμα, πλάνο και συνθήκες ποδοσφαιρικές που να επιβλέπω όλο το οικοδόμημα από τη βάση του τις ακαδημίες μέχρι την πρώτη ομάδα που θα προπονώ. Με ενδιαφέρει να μεταφέρω νοοτροπία και βασικές αρχές που διέπουν το όμορφο αυτό άθλημα γιατί δυστυχώς δουλεύοντας τα τελευταία χρόνια, εκτός Αθήνας κυρίως, διαπίστωσα την έλλειψη κάποιων βασικών αρχών που διέπουν το ποδόσφαιρο και αυτό επηρεάζει οτιδήποτε θετικό να αναπτυχθεί».

Κλείνοντας η ευχή του κ. Στεφανίδη: «Ελπίζω να τελειώσει όλη αυτή η κατάσταση. Να μας γίνει μάθημα όλο αυτό το ξεβολεμα και να επαναπροσδιορισθούμε. Το Ελληνικό ποδόσφαιρο επιτέλους να οργανωθεί, να ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ και να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις σε όλο τον κόσμο».